ABD parmağı | " /> ABD parmağı | "/>

En Sıcak Konular

Hablemitoğlu'nun ölümünde ABD parmağı

6 Ocak 2009 14:28 tsi
Hablemitoğlu'nun ölümünde ABD parmağı Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında Ergün Poyraz, Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili itiraflarda bulundu.

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Doç. Dr. Emin Gürses, birçok ülkeden istihbarat elemanlarının kendisine kart verdiğini, kendisinin de bu kartları Türk istihbarat elemanlarına ilettiğini söyledi. Sanık Ergün Poyraz ise, istenirse Hablemitoğlu cinayetinde tetiği çekenin ismine kadar tüm bildiğini anlatacağını ifade etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında sanık Emin Gürses'in çapraz sorgusuna devam edildi. Savcının, "İngiltere'den size bir istihbaratçı CIA kartı verdi mi?" diye sordu. Gürses de, "Bana bütün istihbarat elemanları gelip kart veriyordu. Ben de bu kartları Türk istihbarat görevlilerine veriyordum." şeklinde konuştu.

Savcı Nihat Taşkın'ın, "Siz bir telefon konuşmanızda 'Hablemitoğlu cinayetinin failini devlet lojmanında gördüm. Onun ne işi var orada?' demişsiniz. Bu konu hakkında neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusuna Gürses, "Bu dosya ile alakası yok. Savcılar o konuyla ilgili soru sormak isterse herşeyi anlatırım. yanıtını verdi." verdi.

Gürses'in çapraz sorgusu sırasında söz alan sanık Ergün Poyraz da, "Hablemitoğlu cinayetinin çözülebilmesi için önce ABD Başkonsolosluğu'na 'neden Hablemitoğlu'nu takip ediyorsunuz? Evini gözlemek için neden araç kiralıdınız?' diye sormak gerekir. Eğer istenirse konuyla ilgili tüm bilgileri veririm. Tetiği çekenin ismine kadar." diye konuştu.

Duruşmaya, öğle arasının ardından devam edilecek.

TimeTürk



Bu haber 982 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,583 µs