En Sıcak Konular

PKK'lı teröristten şok ifade!

6 Ocak 2009 13:35 tsi
7 güvenlik görevlisinin şehit edildiği saldırıyı yapan PKK'lıdan şok sözler! Devletten bir beklentisinin olmadığını ifade etti ve pişman olmadığını söyledi.

Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi'nde 7 güvenlik görevlisinin şehit edildiği, 21 askerin de yaralanmasına neden olan saldırıları katılan ve Küpeli Dağı'nda 4 ay önce 6 PKK'lının öldürüldüğü operasyonda yaralı ele geçen PKK'lı S.Y., güvenlik güçlerine verdiği ifadesinde katıldığı eylemlerden dolayı pişmanlık duymadığını söyledi.

Güçlükonak İlçesi'nde Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ile Üsteğmen Gökhan Yavuz'un aralarında bulunduğu 7 askerin şehit edilmesi, 21 askerin yaralanması eylemine katılmaktan hakkında 8 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, 21 askeri yaralamaktan 480 yıl hapis istemiyle dava açılan S.Y. güvenlik güçlerine verdiği ifadesinde, örgüt içinde 5 yıl özel kuvvet eğitimi aldığını, Küpeli Dağı'nda avcı boyu çukur kazıp kış üslenmesine girdiklerini, sığınak girişine çevreyi gözetlemek için mazgal bıraktıklarını belirtti. 10'ar kişilik sığınaklarda soba yaktıklarını, soba üzerindeki yağ tenekelerinde ısıttıkları su ile banyo ihtiyaçlarını giderdiklerini kaydeden S.Y. şöyle dedi:

KAÇAMADIĞIM İÇİN YAKALANDIM

"Mart ayında kış üslenmesinden çıktık, bahar ayı olduğu için askerler alana yerleşmeye çalışıyordu. Sabah saatlerinde askerlerin yakınımıza kadar geldiğini gördük. Tepeye çıkmaya çalışırken görüntü aldılar ve çatışma başladı. Ben 1 şarjör mermi boşalttım, 6 arkadaşım öldürüldü. Kafamdan ve ayağımdan yaralıydım. Kaçamadığım için yakalandım.

Mayıncı olduğum için Güçlükonak İlçesi'ndeki Damlarca Piyade Bölüğü'ne ait mevziye C-4 destekli bomba koyup, mevziyi görecek yere saklanıp askerlerin gelmesini bekledim. 4 gün boyunca gelen giden olmayınca bombayı söküp Küpeli Dağı'na döndüm. 13 Kasım 2007 günü Sırmalıdağ bölgesinde Üsteğmen Gökhan Yavuz ile 3 askerin şehit edilmesi, 8 askerin yaralanması olayına katıldım, bu olayda 90 mermi sıktım. Askerler sabah araziye çıkınca izlemeye aldık ve 100 metre yaklaştıklarında ateş ettik. Küpeli'de 7 Ekim 2007 günü 13 askerin şehit edilmesi eylemini ise bu olaydan 2 ay sonra öldürülen `Adil Biliki' kod adlı Ramazan Aybi ve grubu yaptı. Askerler Makas kayalıkları bölgesinde bir dere yatağında intikal halindeyken iyice yaklaşıp yakın mesafeden 20 kişilik grupla olayı yaptılar. Bu askerleri şehit eden Adil Biliki ve grubu 4 Aralık 2007 günü kaldıkları sığınakta öldürüldü, ilk ateşte Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı Yüzbaşı Sinan Eroğlu şehit oldu."

SUÇ İŞLEDİĞİMİ DÜŞÜNMÜYORUM

Kar yağmadan kış üslenmesine girmediklerini, girilecek sığınağın yerini ise sadece sorumluların bildiğini belirten S.Y. şöyle devam etti:

"Kaçma ve teslim olma durumunda sığınağın yerinin deşifre olmaması için kimse üslenilecek noktayı bilmez. Sığınak hazırlandıktan sonra gözlerimiz kapalı olarak sığınağa giriyoruz. Bahar ayına kadar sığınaktan çıkmak yasak. Mayınlı alanlarla ilgili köylü ve çobanlara bilgi vermiyoruz. Çünkü son yıllardaki mayınlar uzaktan kumandalı olduğu için köylü için risk taşımıyor. Ailem halen BM denetimindeki Mahmur Kampı'nda yaşıyor ve BM'nin yardımlarıyla geçiniyor. Kuzey Irak'taki örgüt kamplarındayken genellikle haber kanalları olan CNN Türk ve NTV izliyorduk. Ben suç işlediğimi düşünmüyorum, devletten bir beklentim yok. Pişman değilim."

internethaber



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,875 µs