yine olay! | " /> yine olay! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'da yine olay!

6 Ocak 2009 13:41 tsi
Ergenekon'da yine olay! Ergenekon davasının tutuklu sanıklarında İP Genel Sekreteri Nusret Senem, Emin Gürses'in çapraz sorgusundaki bir soruya aşırı tepki gösterince bakın ne oldu...

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarında İP Genel Sekreteri Nusret Senem, Emin Gürses'in çapraz sorgusundaki bir soruya aşırı tepki gösterince salondan atıldı.

Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu diğer İşçi Partili sanıklar ise salonu terk etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında sanık Emin Gürses'in çapraz sorgusuna devam edildi.

Savcı Nihat Taşkın, Emin Gürse'e Hurşit Tolon, Şener Eruygur, Sinan Aygün ve Durşmuş Ali Özoğlu gibi isimleri tanıyıp tanımadınığın sordu. Bunun üzerine, İşçi Partisi Genel Sekreteri Nusret Senem ve bazı sanıklar, soruya itiraz etti. Söz konusu şahısların dosya ile ilgisinin olmadığını savunan sanıklar, savcının soruşturma yaptığını iddia etti. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün de, Savcı Taşkın'a sorusunun kabul edilmediğini söyledi. Ancak sanık Nusret Senem, tepkilerine devam edince Başkan Şengün tarafından uyarıldı. Başkanın uyarılarını da dikkate almayıp, "Herkes haddini bilsin" şeklinde konuşan Senem, duruşma salonundan atıldı. Senem'in atılmasıyla birlikte Doğu Perinçek ve diğer İşçi Partili sanıklar da salonu terk etti.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, "Sanık Ümit Sayın'ın soruşturma savcılarını karalayan dilekçesinin Hayrettin Ertekin tarafından zorla yazdırıldığı gündeme geldi, sizi de şahit göstermişler. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusuna Emin Gürses, "Cezaevi bahçesinde Hayrettin Ertekin ile Ümit Sayın'ın birlikte bir şeyler yazıyorlardı." dedi. Pekgüzel, "Baskı yaptı mı?" diye sordu. Gürses de, "Ben bir şey diyemem. Bu doğru mu değil mi Ümit Sayın'a sorulabilir, veya cezaevi müdürüne sorulabilir." cevabını verdi.

Savcı Nihat Taşkın'ın İşçi Partisi'nde ele geçirilen ve üzerinde "Ergenekon, Emin Gürses ve 27 Nisan bildirisini hazırlayanlar tasfiye edilecek" gibi notları sorması üzerine Gürses, "Bilgim yok. 27 Nisan bildirisine ilk karşı çıkan benim. İlker Başbuğ da göreve geldikten sonra bildiriye sahip çıkmadı." diye konuştu.

Muzaffer Tekin ile bıçaklandıktan sonra görüştüğü yönündeki ifadesinde "bıçaklanma" sözünün niçin sarf edildiği sorulan Gürses, "Buradan farklı bir anlam çıkartılmasın. Sadece oradaki bıçakla yaralanmayı anlatmak istedim." dedi.

cihan



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,972 µs