En Sıcak Konular

Polislere zam müjdesi!

6 Ocak 2009 09:45 tsi
Başbakan Erdoğan'ın masasında bekleyen taslak, her rütbedeki polisin maaşına kademeli olarak zam öngörüyor.

Başbakan Erdoğan'ın onayını bekleyen taslağa göre, polislerin maaşları kademeli olarak artacak. Polis memuru, komiser yardımcısı, komiser, başkomiser ve emniyet amirleri 200-300 TL arasında zam alacak.

Günde ortalama 17 saat mesai yapan polisler, açlık sınırında yaşıyor. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, 2009 yılı bakanlık bütçe görüşmelerinde polis maaşlarına yeniden "ek zam" yapılmasını düşündüklerini açıklamıştı. Hatırlanacağı gibi emniyet teşkilatında görevli toplam 188 bin polisin maaşına 160 YTL'lik maaş zammı yapılmış ve bu zam geçen Ağustos'ta maaşlarına yansıtılmıştı. Bakan Atalay, polise maktu olarak fazla mesai ücreti de ödendiğini ifade etmişti. Ancak polis yine de ABD ve Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarının maaş ve fazla mesai olarak yanına bile yaklaşamıyor.

Fazla çalışmaya da zam

Türk polisi, Avrupalı ve ABD'li meslektaşlarına oranla daha az maaş alıyor. Polislerin maaşları eğitim durumlarına ve kıdemlerine göre değişiyor. Teröristle, mafyayla, hırsızla, katille mücadele ederken canlarını feda etmekten çekinmeyen polisler, bin 550-bin 950 YTL arasında maaş alıyor.

Çeşitli sendika ve kuruluşların yaptığı araştırmalara göre açlık sınırı altında maaş alan polislik mesleği listenin başını oluşturuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın masasında bekleyen taslağa göre polislerin maaşları kademeli olarak artacak.

Polis memuru, komiser yardımcısı, komiser, başkomiser ve emniyet amiri rütbesindekiler 200-300 TL arasında zam alacak. Artış, 1, 2, 3, 4. sınıf emniyet müdürleri için ise 400-700 TL arasında olacak.

Polisler, aylık 170- 220 TL arasında fazla çalışma ücreti alıyor. Bu ücret ise 250-400 TL arasında yülseltilecek. Bu arada emniyet teşkilatından emekli olanlar da unutulmadı. Polis emeklileri de zam alacak. İl emniyet müdürü, daire başkanı, polis başmüfettişi gibi 1. sınıf emniyet müdürlerinin ek göstergesi 3 bin 600 TL ila 4 bin 300 TL'ye çıkacak.

Emekliler de unutulmamış

Emekli olmuş ya da görevine devam eden 1. sınıf emniyet müdürü 4 bin 300 TL ek göstergeden faydalanıyor. 2, 3 ve 4. sınıf emniyet müdürleri ise 3 bin ek göstergeden emekli olabiliyor. Yeni taslağa göre, bunların ek göstergeleri 3 bin TL'den 3 bin 600 TL'ye çıkacak.

Emekli maaşlarında ise bu düzenleme 250-400 TL arasında artış sağlayacak. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yeni taslağının düzenlemelere yeni eklemeler yapacağı da belirtiliyor. 

 TAKVİM



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,098 µs