söz bitti! | " /> söz bitti! | "/>

En Sıcak Konular

Gazze'de söz bitti!

6 Ocak 2009 08:28 tsi
Gazze'de söz bitti!  
Gazze’nin geleceği olan çocuklar İsrail ateşinin ilk hedefi! İsrail’in katliam gibi operasyonunda ölü sayısı 550’yi aştı. Hayatını kaybedenlerin yüzde 40’ının kadın ve çocuklar olduğu açıklandı. Halk, hayalet kent Gazze’de so

İsrail, Gazze’de evler, camiiler ve tünellerden oluşan 30’un üzerinde hedefi, hava, kara ve denizden vurmayı dün de sürdürdü. Operasyon 10 günü geride bırakırken, harekatın bedelini siviller ödüyor. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak amaçlarına ulaşana kadar harekatın süreceğini söylerken, operasyonun savunma amaçlı olduğunu öne sürdü. İsrail’e ait bir tankın kentinin doğusunda açtığı ateş sonucu ise 3 Filistinli çocuk ve 12 sivil hayatını kaybetti. İsrail’in dün ikinci saldırısının hedefi ise Beach mülteci kampı oldu. Kampta kalan 7 kişilik Filistinli bir ailenin öldüğü bildirildi. Önceki gün Gazze’nin doğalgaz ve elektirik sistemini çökerten İsrail dün su kuyularını da bombaladı. AP ajansı elektrik, su ve iletişim hatlarının kesik olduğu şehirde, sokaklarda yalnızca ambulans ve itfaye araçlarının bulunduğunu belirtti.

HEDEF FİLİSTİN HALKI

HAYALET şehre dönen Gazze’de, karşıdan karşıya geçen çocukların gökyüzüne bakarak kendilerini bombalardan korumaya çalıştıkları kaydedildi. Gazze’de çalışan bir doktor ise ‘Bu savaşa Hamas’a karşı diye başladılar ama hedef Hamas değil. Geleceğimizi yok ediyorlar’ diye konuştu. Sivillerin göz göre göre öldürüldüğünü söyleyen doktor ‘Birkaç saat önce bir patlamada komşumuzun evi vuruldu. Militan değiller; hepsi sivil. Dün Şati kampında bir aile yok oldu. Neymiş, Hamas’ı vuruyorlarmış’ dedi. UNİCEF, İsrail’in saldırısından, en fazla kadın ve çocukların zarar gördüğünü belirtti. Filistinli bir doktor Şifa Hastanesi’nde sivil yaralıların koridorlara taştığını, aralarında bir tane bile militan bulunmadığını anlattı.

iNSANLIK AYIBI

Ürdün Kraliçesi Rania sivil ölümleri üzerine, ‘insanlığımızı ilgilendiren bir kriz bu. Buradan bütün liderlere sesleniyorum: Milliyetleri ne olursa olsun, çocuklar askeri operasyonların kurbanı oluyorsa insanlığımız ölmüş demektir’ dedi.

Livni’den küstah çıkış

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, ülkesinin kendisini savunma hakkı olduğunu söyleyerek, ‘savaşlarda sivil kayıplar olabilir’ dedi. Hamas’ın sivillerin arkasına saklandığını söyleyen Livni, ‘Harekat Hamas’ı daha da zayıflatacak noktaya gelinceye kadar; İsrail’in, sivillerimizin hedef alınması gerçeğiyle yaşamak istemediğini anlayıncaya kadar devam edecek’ dedi.

Gazze yanıyor Blair tatilde

AB, ABD, BM ve Rusya’dan oluşan Ortadoğu Dörtlüsü’nün özel temsilcisi Tony Blair’in, Gazze’yi enkaza çeviren saldırılar sırasında tatilde olduğu öne sürüldü. İngiliz Daily Mail gazetesi, Blair’in ikinci haftasına giren operasyon sırasında tatilde olduğunun İngiltere Başbakanı Gordon Brown’ın açıklamasıyla ortaya çıktığını yazdı. Brown, ‘Tony şu anda tatilde’ dedi.

Böyle giderse El Kaide’nin yerini alır

Alman Tageszeitung gazetesi, İsrail’in saldırısıyla Filistin’de radikalleşmenin artacağını belirterek, ‘Böyle giderse Hamas, El Kaide’nin yerini alabilir. AB ve ABD izledikleri politikayı tamamen değiştirmeli’ dedi.

Independent muhabirinin trajedisi

İsrail’in kara saldırısında babasını kaybeden İngiliz Independent gazetesinin Gazze muhabiri Faris Ekrem’in trajedisi dünyada geniş yankı uyandırdı. Gazetenin manşetten duyurduğu habere göre Ekrem’in babası Ekrem el Gül, çiftlik evindeyken, bir İsrail F-16’sının attığı füzeyle öldü. Faris Ekrem ‘Acımda, bir intikam arzusu yok. Beyhude olacağını biliyorum. Ama aslında, yas tutan bir oğul olarak İsraillilerin terörist olarak tanımladıklarıyla, Gazze’yi işgal eden İsrailli pilotlar ve tank personeli arasında fark görmekte zorlanıyorum. Babamı parçalarına ayıran pilotla, küçük bir roket ateşleyen militan arasındaki fark ne? Bu soruya bir yanıtım yok, ama tam ben baba olmak üzereyken, babamı kaybettim’ diye konuştu.

Hamas barış görüşmelerinde

Hamas yetkilileri bir yandan ateşkes için Mısır’da temaslarda bulunurken diğer yandan İsrail’e gözdağı vermeyi sürdürüyor. Arap El Cezire televizyonuna konuşan Lübnan’daki Hamas yetkilisi Usame Hamdan, Kahire’de tartışılacak temel konuların ‘İsrail harekatının bitmesi ve Gazze’ye yönelik ablukanın sonlandırılması’ olduğunu kaydetti. Hamas’ın silahlı kanadı ise İsrail’e, ‘Her sokak başında sizi bekleyen binlerce yiğit mücahidimiz var, sizi ateş ve demirle karşılayacaklar’ dedi.

Avrupa Birliği’nden Ortadoğu çıkarması

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile AB Troykası’nın dışişleri bakanlarından oluşan heyet, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile görüştü. AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana’nın, Mısır’daki basın toplantısında oldukça düşünceli görünmesi dikkat çekti. Bu arada İsrail’in, AB’nin, muhtemel bir ateşkes anlaşmasından sonra Gazze Şeridi’ne uluslararası gözlemciler yerleştirilmesi teklifini reddetmesi de AB’de hayal kırıklığına yol açtı. Gözlemciler AB’nin mekik diplomasisinin İsrail’e zaman kazandıracağı görüşünde birleşiyor.

OBAMA’NIN sessizliği

ABD’nin yeni Başkanı Barack Obama, İsrail’in Gazze’ye saldırısına ilişkin yorum yapmadı, sorulara kaçamak cevap verdi. Obama’nın tepkisizliği özellikle Arap dünyasında büyük tepkiye yol açtı. Obama’nın, Gazze katliamına sessiz kalarak, farketmeden içinde olduğu savaşı kaybettiği belirtiliyor. İsrail de Obama’nın sessizliğinden rahatsız.

star



Bu haber 298 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,734 µs