üç önemli karar | " /> üç önemli karar | "/>

En Sıcak Konular

Üçlü zirvede üç önemli karar

6 Ocak 2009 08:21 tsi
Üçlü zirvede üç önemli karar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın katılımları ile yaptığı toplantıdan üç önemli karar çıktı.

Gazze'de yaşanan insanlık dramının sona erdirilmesi için diplomatik çabaların artırılarak sürdürülmesi kararlaştırıldı. Bu amaçla, Dışişleri Bakanı Babacan'ın New York'ta temaslarda bulunması, Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Suriye'nin başkenti Şam'da bir araya gelmesi, ateşkesin bir an önce sağlanması ve uygulanması için kapsamlı bir eylem planı oluşturulması amacıyla taraflara çağrıda bulunulmasına karar verildi.

Çankaya Köşkü'nde dün akşam saatlerinde yapılan ve yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda, Türkiye'nin son dönemde yürüttüğü çabalar ve gelinen aşamada neler yapılması gerektiği masaya yatırıldı. Bu doğrultuda, 1 Ocak tarihinde BM Güvenlik Konseyi üyesi olan Türkiye'nin bu platformda çabalarının daha da artırılması benimsendi. Bakan Babacan, Lizbon ve Dublin seyahatlerini iptal ederek kiralanan özel bir uçakla New York'a uçtu. New York'ta, sayıları 10'a yaklaşan Arap ülkesi dışişleri bakanı, çeşitli temaslarda bulunuyor. Babacan, söz konusu bakanlarla görüşecek ve Güvenlik Konseyi'nden bir ateşkes kararının çıkması için çaba sarf edecek. Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu da, bugün Şam'da çeşitli temaslarda bulunacak. Davutoğlu, bölge ülkelerine seyahatte bulunan Sarkozy'den gelen talep üzerine Şam'da kendisi ile buluşacak. Geçen hafta Şam'da Hamas'ın sürgündeki lideri Halid Meşal ile görüşen Davutoğlu'nun Meşal ile de yine bir araya gelmesi bekleniyor.

zaman

 

 



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,656 µs