'sınır kapısını aç' çağrısı | " /> 'sınır kapısını aç' çağrısı | "/>

En Sıcak Konular

Mısır'a 'sınır kapısını aç' çağrısı

6 Ocak 2009 08:17 tsi
Mısır'a 'sınır kapısını aç' çağrısı İran, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yardım ulaştırılması konusunda Mısır'dan sorumluluklarını yerine getirmesini istedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hasan Kaşkavi, İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik saldırılarını kınayarak, yardım konusunda ilgili bölgesel ve uluslararası kuruluşları göreve çağırdı. Filistinlilere insani yardım ulaştırılması için Mısır'ın Refah kapısını açmasını da isteyen Kaşkavi, "Mısır yönetimi, tarihi, insani, İslami ve vicdani görevlerini yerine getirsin." diye konuştu. Kaşkavi, Filistinli yaralıları İran'daki devlet ve özel hastanelerde tedaviye hazır olduklarını da belirtti. Gazze'ye en yakın bir noktada seyyar hastane kurmak için Mısır makamlarına başvuruda bulunduklarını kaydeden Kaşkavi, olumlu cevap almaları halinde hemen harekete geçeceklerini söyledi. İran Sağlık Bakanlığı da önceki açıklamasında doktor, hemşire ve diğer görevlilerden oluşan bin kişilik sağlık ekibini Filistinli yaralıların tedavisi için Gazze Şeridi'ne göndermeye hazır olduğunu bildirmişti.

İran'dan dün İsrail saldırılarına karşı petrolün silah olarak kullanılması yönünde de bir açıklama geldi. İran Devrim Muhafızları komutanlarından Mirfaysal Bagerzade, İsrail'in destekçilerine petrol ambargosu uygulanabileceğini söyledi. Benzer tepkiler daha önce Bahreynli milletvekillerinden de gelmişti.

Bu arada Mısır, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyf el İslam'ın Gazze Şeridi'ne girmesine güvenlik nedenleriyle izin vermedi. Kaddafi Vakfı'ndan adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Filistin halkına destek vermek için Gazze'ye girmek isteyen Seyf el İslam'ın güvenlik nedeniyle Mısırlı yetkililer tarafından durdurulduğunu belirtti.

Zaman



Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,319 µs