sokak savaşı başladı | " /> sokak savaşı başladı | "/>

En Sıcak Konular

Kapı kapı, sokak savaşı başladı

6 Ocak 2009 08:05 tsi
Kapı kapı, sokak savaşı başladı Gazze’ye kara harekátının 10. gününde, yoğun kara ve hava bombardımanıyla desteklenen İsrail askerleri ev ev dolaşarak Hamas militanlarını avlamaya çalışıyor.

Şehrin Zeytun bölgesinde sokak çatışmalarının yaşandığı belirtilirken, Gazze’de en büyük acıyı yine çocuklar çekiyor. Dün 2’si çocuk 7 kişilik bir aile mülteci kampına düzenlenen saldırıda can verdi. Filistinli doktorlar, ölenlerin yüzde 20’sinin çocuk olduğunu, dün 20 çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.

İSRAİL’in, Gazze’de Hamas’a yönelik başlattığı kanlı "dökme kurşun" operasyonunun 10. gününde, yine en fazla zararı kadınlar ve çocuklar, dolayısıyla da siviller görürken, dün sabahtan itibaren ilk kez İsrail birlikleri Hamas militanlarıyla sokak çatışmalarına girişti. İsrail birlikleri, tank ve zırhlı araçlarla ikiye böldükten sonra, önceki gece boyunca hava, deniz ve karadan acımasızca bombaladığı Gazze’de sokak çatışmasına girdiği Hamas militanlarını ev ev dolaşarak avlamaya çalışıyor. 27 Aralık’ta başlayan İsrail operasyonunda şimdiye dek, 60’ı kara saldırısı başladığından bu yana olmak üzere toplam en az 550 kişi öldü, 2 bin 500 kişi de yaralandı. ölenlerin 200 kadarını siviller oluşturuyor. Saldırıların başından bu yana da 1’i asker olmak üzere toplam 5 İsrailli’nin öldüğü kaydediliyor.

İsrail tank ateşiyle üç küçük çocuğu vurdu

Operasyonun başlangıcından bu yana bir İsrail askeri öldü, üçü ağır 45 asker yaralandı. Hamas’ın düzenlediği roket saldırılarında ise 4 İsrailli sivil öldü. En şiddetli çarpışmalar, Gazze’nin doğusundaki Zeytun semtinde yaşanıyor. İsrail’e ait bir tankın bu semtte açtığı ateş sonucu Filistinli bir kadın ile 3 çocuğu öldü. Açılan ateşte çok sayıda kişi de yaralandı. Gazze dışındaki Beach mülteci kampına düzenlenen bir diğer saldırıda da 12 kişilik ailenin 7 ferdi yaşamını yitirdi. Ölenlerin ikisinin çocuk olduğu belirtiliyor. İsrail hava kuvvetleri de önceki gece boyunca Gazze’deki 30 hedefi bombaladı. Askeri sözcü, özellikle mülteci kampı Cebaliye’de silah depolanan bir cami, silah gizlenen evler, roketatar taşıyan araçlar ve silahlı kişilerin hedef alındığını söyledi. Askeri sözcü, deniz ve hava desteğindeki kara birliklerinin, Gazze içlerine doğru ilerlemeyi sürdürdüğünü, ancak yoğun Hamas roket rampalarının bulunduğu bölgelere henüz ulaşılamadığını, Hamas güçlerinin ağır kayıplar verdiğini sözlerine ekledi.

İsrail’den Filistinlilere ’Bölgeyi terk edin’ çağrısı

Beyt Lahya’nın iç kesimlerine doğru ilerleyen ve burada yaşayanlara bölgeyi terk etmeleri çağrısında bulunan İsrail birliklerine, Hamas, RPG ve havan toplarıyla karşılık vermeye çalışıyor. Gazze’nin, İsrail birlikleri tarafından neredeyse tamamen çember içine alındığı ve Gazze’deki diğer kesimlerle bağlantısının kesildiği, zırhlı birliklerin, Gazze’ye açılan tüm yolları kontrol altına aldığı ifade ediliyor. Uluslararası topluluk, derhal ateşkes sağlanması çağrılarına devam ederken, İsrail, harekata, Gazze’den İsrail’in güneyine yönelik saldırı olasılığını sona erdirinceye kadar devam edileceğini yineledi.

Hürriyet



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,236 µs