Filistin halkı yalnız değildir | " /> Filistin halkı yalnız değildir | "/>

En Sıcak Konular

Türkiye ayakta: Filistin halkı yalnız değildir

5 Ocak 2009 21:16 tsi
Türkiye ayakta: Filistin halkı yalnız değildir İsrail’in Filistin’de giriştiği vahşete, Gazze’yi yok etme harekatına karşı Türkiye toplumunda infial var. Birbirinden farklı görüşlere sahip insanlarımızı birleştiren, vahşete karşı ortak duygu ve duyarlılıkları oldu: Her yer Filistin,

İsrail’in Gazze’de giriştiği katliam ve dünya devletlerinin suskunluğu sürerken, Türkiye’de tepkiler de artarak devam ediyor.

Küresel BAK’ın çağrısıyla bu akşam saat 18.30’da İstiklal Caddesi’nde bir araya gelen binlerce kişi İsrail’in işgal ve katliam harekatını protesto etti.

Aralarında Yüzleşme Derneği, Genç Siviller, Mazlum Der’in de bulunduğu çok sayıda STK’nın katılımıyla gerçekleşen protesto gösterisinde binlerce kişi barış zinciri oluşturdu. Gösteriye sanatçı Mehmet Ali Alabora ve yazar Nuray Mert’in de bulunduğu sanatçılar da katılarak destek verdiler.

“Katil İsrail Filistin’den defol”, “Filistin halkı yalnız değildir”, “İsrail’e dur de”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz” sloganlarının atıldığı gösteriye İstiklal Caddesi’nden geçmekte olan yurttaşlar da alkışlarla destek verdiler.

Galatasaray Lisesi önünde pankart açarak toplananan göstericiler adına hazırlanan ortak açıklamayı Mustafa Alabora okudu.

Açıklamanın okunmasının ardından barış zinciri oluşturan kitle Tünel’e yürüdü. Tünel’den kortej oluşturarak tekrar Galatasaray’a gelen göstericiler burada, Cumartesi günü tekrar biraraya gelmek üzere olaysız bir şekilde dağıldı.

Türkiye ayakta
İyibilgi, dün yayınladığı “Dünya suskun ve meydanlar” başlıklı analizinde, İsrail’in Gazze’de giriştiği katliama dünya devletlerinin suskunluğuna dikkat çekmiş, “ama umutsuz değiliz, çünkü dünyanın meydanları boş değil” demişti.

İsrail vahşetine karşı dünya kamuoyunda ortaya çıkan tepkilerin en canlı ve kitlesel boyutta Türkiye’de yaşandığını vurgulamak, abartı sayılmamalı.

İstiklal Caddesi’nde oluşturulan barış zinciri, yine dün yayınladığımız analizde dikkat çektiğimiz üzere, son derece çeşitli bir bileşimden oluşuyordu. Yerinde gözlemlediğimiz gösteriye katılanlar arasında Alevilerden bazı sol partilerin taraftarlarına, başörtülü kadınlardan Kürtlere kadar Türkiye toplumunu oluşturan zengin bileşim içerisinde hemen herkes vardı.

Bu nedenle “Türkiye ayakta” deyişimiz alelade bir tespit olarak görülmemeli. Yapay gündemler veya mesnetsiz önyargılarla birbirine karşı “konumlanmış” gibi görünen farklı sosyal ve siyasal yapıların, ABD-İsrail işbirliğinin Filistin’i ve Gazze’yi yok etme planına ve bu uğurda giriştiği vahşete karşı aynı tepkiyi vermesinden herkesin çıkarması gereken dersler olduğuna inanıyoruz.

Gazze’deki vahşete karşı insanlarımızın yükselttiği ses ve gösterilen çabalar boşuna değil. Gazze’deki vahşete karşı yapılan hiçbir şey boşuna değil. Biliyoruz ki, hiçbir şey yapamayanlarımızın, sokaklara çıkamayanlarımızın duaları var…

www.iyibilgi.com




Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,066 µs