En Sıcak Konular

Bakan sert: Kimseye pabuç bırakmayız

5 Ocak 2009 21:09 tsi
Türk Eczacıları Birliği'nin (TEB) ilaç alım protokolünü fesh etmesiyle başlayan tartışmaya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik son noktayı koydu.

Konuyu NTV canlı yayınında değerlendiren Çelik, yeni sözleşmeyi TEB ile yapmak istediklerini ancak eczacıların çatı örgütünün meseleyi siyasi zemine oturtmak istediğini belirtti. 

TEB'e bir kez daha uzlaşma çağrısında bulanan Çelik, "Biz 16 Ocak'a kadar bir anlaşmanın sağlanması için iyi niyetli duruşumuzu sergileyeceğiz. Fakat 16 Ocak'tan sonra eczacılarla bu işi götürme konusunda bir iradeyi ortaya koyacağımızı burada açık ve net bir şekilde ifade ediyorum." diye konuştu. TEB'in 'vatandaş ilacı 2 şubatta parayla alacak' restine Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) e-sözleşme projesiyle cevap vermişti. 21 Aralık 2008'den bu yana süren ilaç tartışmasına Çalışma Bakanı Faruk Çelik yeni bir açılım getirdi. Çelik, TEB'i siyasi davranmakla suçladı. "2 Şubat itibariyle vatandaşlarımız endişe duymasınlar, bu sözleşmeyi biz TEB'le birlikte yapmak isteriz." diyen Çelik, eczacıların sıraladıkları 4- 5 sorunun çözülebileceğini, ancak TEB'in konuyu siyasi bir zemine oturtmak istediğini dile getirdi.

TEB'i sert dille eleştiren Çelik, "Temenni etmem ama yine 29 Mart yerel seçimlerine yönelik siyasi bir duruş ise buna kesinlikle pabuç bırakmayacağımızı burada ifade etmek istiyorum." dedi. TEB'e uzlaşma çağrısı yapan Çelik, 16 Ocak'tan sonra sözleşmeyi TEB yerine eczanelerle müstakil olarak imzalayacaklarının sinyalini verdi. Çelik, "Biz 16 Ocak'a kadar bir anlaşmanın sağlanması için iyi niyetli duruşumuzu sergileyeceğiz. Fakat 16 Ocak'tan sonra eczacılarla bu işi götürme konusunda bir iradeyi ortaya koyacağımızı burada açık ve net bir şekilde ifade ediyorum." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,681 µs