Korkutan istihbarat! Emniyet alarmda | " /> Korkutan istihbarat! Emniyet alarmda | "/>

En Sıcak Konular

Korkutan istihbarat! Emniyet alarmda

5 Ocak 2009 20:01 tsi
Korkutan istihbarat! Emniyet alarmda Emniyet Genel Müdürlüğü dünyada son günlerde meydana gelen olayların etkisi ile El Kaide ve Hizbullah gibi yasadışı radikal İslami örgütlerin Türkiye'de rehin alma eylemleri düzenleyeceği istihbaratını alınca alarma geçti.

 Emniyet Genel Müdürlüğü dünyada son günlerde meydana gelen olayların etkisi ile El Kaide ve Hizbullah gibi yasadışı radikal İslami örgütlerin Türkiye'de rehin alma eylemleri düzenleyeceği istihbaratını aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü muhtemel rehine alma eylemlerine karşı birçok ilde tatbikat yapmaya başladı. Olası eylemlerin gerçekleştirilmesi muhtemel illerde rehine kurtarma tatbikatları yapılmaya başlandı. Özellikle İsrail'in Gazze'ye saldırısından sonra Ortadoğu kökenli Hizbullah, El Kaide gibi örgütlerin intikam almak için eylemlere girişeceği ve bu ülkeler arasında Türkiye'nin de bulunduğu istihbaratı polisi alarma geçirdi.

KARS'TA REHİNE KURTARMA TATBİKATI

Özel Harekat Şube Müdürlüğü bahçesinde yapılan tatbikatta, senaryo gereği, otobüs terminalinde bir seyahat firmasına ait otobüsün silahlı ve bombalı 2 kişi tarafından kaçırıldığı, yolcuların rehin alındığı ve eylemcilerin otobüs içerisinde slogan atarak yolculara örgüt propagandası yaptıkları 155'e ihbar edildi.

Güvenlik güçleri, ihbar üzerine terminalden Sarıkamış ilçesine doğru seyir halindeki otobüsün güzergahında bulunan Ani Yolu, Digor yolu ve Karayolları kavşakları trafik geçişine kapatıldı.
Daha sonra, Trafik, Terör ve Özel Harekat Şube müdürlükleri araçlarıyla takibe alınan otobüs, Özel Harekat Şube Müdürlüğü önünde durduruldu.
Müzakereci vasıtasıyla eylemcilerle yapılan görüşmeden sonuç alınamayınca düzenlenen operasyonda, 1 eylemci silahı ile birlikte sağ, 1 kişi de silahı ve üzerindeki 2 kilogram patlayıcı düzeneğiyle yaralı olarak yakalandı. Otobüsteki 3 rehine sağ olarak kurtarıldı.
Yaralı eylemci, ilk müdahalesi yapılmak üzere hastaneye sevk edilirken, diğer eylemci yasal işlemler yapılmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

AĞRI'DA REHİNE KURTARMA TATBİKATI

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekiplerince rehine kurtarma tatbikatı yapıldı.

Ağrı çevre yol trafik kontrol noktasında düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği teröristler tarafından kaçırılan bir otobüs içindeki yolcuların kurtarılması canlandırıldı.

YALOVA'DA YOLCU KURTARMA TATBİKATI

Yalova emniyeti, senaryo gereği banka soyguncuları tarafından rehin alınan otobüs yolcularını kurtarma operasyonu gerçekleştirdi.

TİGEM arazilerinde yapılan tatbikatta, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde bir bankayı soyan 3 kişi, kaçarken 3 kişiyi öldürdü. Daha sonra otobüsü içerisindeki 12 yolcusuyla rehin alan soyguncular, Yalova istikametine doğru yola çıktı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün durumu Yalova Emniyet Müdürlüğü'ne bildirmesi üzerine, birimler alarma geçti. Yalova Devlet Hastanesi kavşağında kurulan bariyeri aşan otobüs, emniyet güçleri tarafından TİGEM arazilerine yönlendirildi.

Tüm çıkış yollarının tutulması nedeniyle çaresiz kalan soyguncular otobüsü durdurmak zorunda kaldı. Kendilerine yapılan ''Teslim ol' çağrılarına ateş ederek karşılık veren silahlı soyguncular, bir araç ve 2 rehine ile gitmek istediklerini ve teslim olmayacaklarını söylediler.

Bunun üzerine Yalova Emniyet Müdürlüğü timlerinin operasyon yapması kararlaştırıldı.  Sis bombası atarak operasyona başlayan özel tim polisleri, 1'i ölü olmak üzere 3 soyguncuyu yakaladı.

Gerçeği aratmayan tatbikatta, rehineler kurtarılırken, keskin nişancılar ve bomba imha ekipleri de hazır bekletildi.

Gazeteport



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,460 µs