En Sıcak Konular

Karayalçın'dan Gökçek'in çağrısına cevap

5 Ocak 2009 19:57 tsi
Melih Gökçek'in "TV'de karşı karşıya gelelim" çağrısına Murat Karayalçın'dan "ret" cevabı geldi


CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Ankara için bir yarar sağlayacağına inanmadığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bir TV programına katılmayacağını söyledi.

Karayalçın ve beraberindeki partililer, Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli'yi makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Murat Karayalçın ziyarette yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgilendirdiğini belirtti.

Karayalçın, Ankara için acil eylem planı hazırladıklarını ifade ederek, Ankara'ya verilen Kızılırmak suyunun arıtılması, metronun bitirilmesi, 20-25 bin kişiye istihdam sağlanması gibi konuların öncelikli projeleri arasında yer aldığını söyledi.

Ankara'da 60 adet miting düzenlemeyi hedeflediklerini bildiren Karayalçın, çalışmalarını eski CHP Genel merkezi binasında sürdürdüklerini belirtti.

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli de Karayalçın'ın aday olmasıyla heyecan duyduklarını ifade ederek, "Siz sosyal belediyeciliğin önünü açtınız. Yerel seçimlerde sandığa sahip çıkacağız" dedi. Türkiye'nin sıkışmış durumda olduğunu öne süren Adıbelli, bu çerçevede 29 Mart'ın çıkış noktası olacağını söyledi.

Karayalçın, bir gazetecinin, "Eski Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir'in istifasını nasıl değerlendirdiğini" sorması üzerine, istifanın bir zorunluluk olduğunu kaydetti.

Yaşanan olayın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin atamaları ve yönetim kadrosunun niteliğini ortaya koyması açısından değerlendirilmesi gerektiğini savunan Karayalçın, çok teknik konulara niteliksiz kişilerin getirildiğini öne sürdü.

Doğalgazın Ankara için çok stratejik olduğuna işaret eden Murat Karayalçın, doğalgazın asla özelleştirilmemesi ve ticarete konu olmaması gerektiğini söyledi.

Karayalçın daha sonra Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masum Türker'i makamında ziyaret etti.

Karayalçın, bir gazetecinin, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bir TV programında düello yapma teklifini nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya karşılık, "'Ankara için bir yarar sağlayacağına inanmadığım için Melih Gökçek ile bir TV programına katılmayacağım. Düello sözcüğünden çok memnun değilim. Yarışma sözcüğünü tercih ediyorum. 29 Mart'ta 19 siyasi parti ile seçim yarışı yapacağız" diye konuştu.

TimeTürk



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,833 µs