bağları koparacak' | " /> bağları koparacak' | "/>

En Sıcak Konular

'Erdoğan, İsrail'le bağları koparacak'

5 Ocak 2009 19:16 tsi
'Erdoğan, İsrail'le bağları koparacak' MOSSAD'a yakınlığı ile bilinen Debkafile sitesi, Başbakan Erdoğan'ın Gazze'deki katliamları nedeniyle İsrail'e sert tepki göstermeye hazırlandığını iddia etti

İsrail gizli servisi MOSSAD'a yakınlığı ile bilinen Debkafile sitesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'ye gerçekleştirdiği operasyondan dolayı İsrail'e sert tepki göstermeye hazırlandığını iddia etti.

Debkafile'ın sitesinde yer alan iddiaya göre İsrail'in, Gazze saldırılarının ardından ilk stratejik kaybı "Türkiye-İsrail ilişkilerinde derin bir kriz yaşanması" olacak.

Debkafile, Ankara'daki kaynaklarının aktardığı bilgiye göre Başbakan Erdoğan'ın, ABD'nin Ortadoğu'daki en önemli savunma müttefiki olan İsrail ile askerî bağlarını dondurmayı ve önümüzdeki günlerde yapılması planlanan bazı ortak girişimleri iptal etmeyi planladığını öne sürdü. Siteye göre Erdoğan'ın İsrail'e yönelik "bu düşmanlığı" devam ederse, Amerika'nın Ortadoğu politikaları ve İsrail'in bölgedeki savunma pozisyonunun geniş şekilde çökmesine sebep olabilir. Yine siteye göre Erdoğan, "hiç yumuşayacak gibi görünmüyor" ve hatta "tersinin işaretleri var."

Başbakan Erdoğan'ın dün İsrail'e yönelik yaptığı açıklamalarından örnek veren Debkafile, "bu tür bir hakaretin İsrail'in düşmanlarından bile çok az duyulduğunu" savunuyor. Washington yönetiminin ise bu sırada Türkiye ve İsrail arasındaki askerî bağları korumaya çalıştığı kaydediliyor.

Debkafile, ilişkilerde yaşanacak bir donmanın bir başka alanda da ciddi zararı olabileceğini savunuyor: "ABD, Türkiye ve İsrail ile savaşan teröristlere karşı yürütülen istihbarat paylaşımı."
Washington ve İsrail'in de ayrıca Başbakan Erdoğan'ın, Amerika'nın Ortadoğu politikasından ayrı bir yol çizerek bölgede kendi yolunda devam etmeye karar veren Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Katar Emiri Şeyh Halife El Tani ile yakın çalışmaya başlamasının farkında olduklarına dikkat çekiliyor.

Haberde son olarak Erdoğan'ın, saldırıların başlamasının ardından bölge turuna çıktığı, bu ziyaretlerin herhangi bir sonuç elde edilmeden Riyad'la sona erdiğini ve Erdoğan'ın da oluşmakta olan İsrail karşıtı bir Arap cephesinin liderliğini ele almaya başladığı öne sürülüyor.

TimeTürk



Bu haber 1,075 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,751 µs