En Sıcak Konular

Almanya'da İsrail'e öfke seli

5 Ocak 2009 18:33 tsi
İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepkiler artarak devam ederken, Gazze'yi roket yağmuruna tutarak yüzlerce Filistinliyi öldüren, birçok Filistinliyi de yaralayan İsrail, Stuttgart'ta binlerce kişi tarafından soğuk hava şartlarına rağmen protesto edi

Başta Filistin dernekleri olmak üzere Lübnan, çeşitli Arap dernekleri, Almanya İslam Toplumu (İGD), İslam Merkezi Stuttgart (İSZ), İslam Toplumu Milli Görüş (İGMG), Avrupa Türk Birliği (ATB), Demokratif İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDİF), birçok Müslüman dernekleri ve sivil toplum kuruluşları ile duyarlı vatandaşlar, Stuttgart Merkez Tren Gar'ının önünden Stuttgart Büyük Şehir Belediyesi önündeki büyük meydana kadar yürüdü.

Yürüyüşe çok sayıda Alman da katılırken, polisin yoğun önlem aldığı gözlendi. Meydanda toplanan göstericiler İsrail'e karşı protesto, Filistinli Müslümanlara ise destek sloganları attı.

Göstericiler ayrıca, Arap yönetimlerinden Filistin halkına maddi ve manevi yardımda bulunmaları çağrısında bulundu.

Protestocular, gösteri sırasında ABD, İsrail ve işbirlikçi Arap rejimlerini kınayan sloganlar attı. Ayrıca "Kahrolsun İsrail, kahrolsun Siyonizm", "Katil İsrail", "Filistin'e özgürlük", "Çocuk katili, terör devleti İsrail", "Filistin'e selam direnişe devam", "Terorist İsrail" slogan ve pankartlarıyla İsrail'i kınadılar.

"Ya Allah Bismillah", "La İlahe İllallah" ve "Allahuekber" diyerek Salavat ve Tekbir getiren vatandaşlar, "Filistin halkı yalnız değil. İsrail'i lanetliyoruz. Tüm dünyanın bu saldırıya sessiz kalmamasını istiyoruz. Oradaki insanlar aç ve susuz, bu mu insanlık? İsrail sadece insanları aç ve susuz bırakmadı. Bununla yetinmeyerek onları öldürmeye başladı. Bu terörizm değildir de nedir" dedi.

İsrail saldırıları sırasında hayatını kaybeden bebeklerin resimlerini taşıyan eylemciler, yaşanan savaşın durdurulmasını istedi. Stuttgart Büyük Şehir Belediyesi önündeki büyük meydanda konuşma yapan organize yetkilileri ABD ve Avrupa ülkelerinin İsrail vahşetine seyirci kalmasını bir tür anlam veremediklerini söylediler.

Gösteride İsrail bir kez daha kınandı ve uzun süredir Gazze'ye ambargo uygulayan İsrail'in kadın ve çocuk demeden, sivil topluma saldırması suçuna seyirci kalan tüm dünya ülkelerine çağrı yapıldı.

Sol Parti Federal Milletvekili Heikel Haensel'in meydandaki konuşması büyük yankı uyandırırken, Frank-Walter Steinmeier ve Federal Almanya Başbakanı Angela Merkel'e yüklenen Heikel Haensel, bu 2 kişiden İsrail için ateşkes çağrısı yapmasını istedi. Ayrıca Federal hükümetin bu çatışmaya tek taraflı kaldığını da vurguladı.

Haensel, Alman devletinin ayrıca barış yanlısı bir girişimde bulunup barışı sağlamasını istediklerini söyleyerek, Filistinlilerin yanında olduklarının altını çizdi. Öte yandan bir İsrailli bayanın İsrail devletine karşı konuşması da büyük mutluluk yaşattı.

TimeTürk



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,656 µs