En Sıcak Konular

‘Uludağ’ı Davos yapalım’ sözü hayata geçiriliyor

5 Ocak 2009 15:38 tsi
Başbakan Erdoğan’ın ‘Uludağ’ı Davos yapalım’ sözü üzerine bölgede turizmin 12 aya çıkarılması için özel sektör de harekete geçti. İlk adımı atan Sönmez Holding’e Bakan Günay destek verdi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın ‘Uludağ neden Davos olmasın’ sözleri gerçek oluyor. Kış turizminin merkezi Uludağ’ın Davos olması için start verildi. Haftasonu bölgede Uludağ Otel Yatırımcıları’yla bir araya gelen Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın bölgede kongre merkezi yapma sözü verdiği öğrenildi. Uludağ’da ikinci bölgeye yakın Hazine’ye ait 500 dönüm bir arazinin bulunduğunu anlatan Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ‘Bu bölgeyle ilgili projemizi Bakan Günay’a anlattık. Projeyi beğenen Bakan’ımız, bir de kongre merkezi yapılabileceğini söyledi. Böylece Başbakanı’mızın ‘Uludağ neden Davos olmasın’ sözleri gerçek olabilecek. Bakan Günay’dan burası için söz aldık. Bakan’ımız görüşme sırasında hemen müsteşarına dönerek ‘konuyu çözün’ talimatı verdi. Büyük takımlarımız yurtdışında kamp yapmak yerine buraya gelebilir, bu sayede Uludağ’daki turizmi 12 aya çıkarmış oluruz. Kongre merkezi de yapılınca bölgeye büyük bir hareketlilik gelecek’ dedi.

8 BİN YATAKLI

KIŞ turizminde hizmet veren 14 bin yatağın 8 bininin Bursa’da olduğunu belirten Sönmez, bölgenin turizmden hak ettiği payı alamadığına işaret etti. 2009 için çok fazla umutlu olmadıklarını söyleyen Sönmez, turizm yatırımlarının bir yıl için yapılmadığını anımsatarak, ‘Bu yıl iş yapmaz bir dahaki yıl bu yılın kaybını da telafi eder. Turizm yatırımları fabrika gibi değil. Her zaman bir değer ifade eder. Türkiye halen turizm yatırımlarının başlangıcında’ dedi.

KARDAN 50 MİLYON DOLAR

AYNI zamanda Uludağ Yatırımcılar Birliği (UYB) Yönetim Kurulu Başkanı da olan Celal Sönmez, kış turizmi için Türkiye’ye gelen her bir turistin deniz kum güneş için gelen 2 turiste bedel harcama yaptığını söyledi. Monte Baia Hotel’in kayak sezonu açılışı dolayısıyla Uludağ’da gazetecilerle bir araya gelen UYB Başkanı Celal Sönmez ‘Denizi ve kumu tercih eden turist ülkemize günlük 60 Euro bırakırken kaymak için gelenler 120 Euro para harcıyorlar’ dedi. Uludağ’da turizme kazandırılan ikinci bölgede pistleri Avrupa standartlarına uzattıklarını anlatan Sönmez şunları söyledi: ‘Geçen yıl kar yoktu, bu sene kar beklediğimizden de erken yağdı, sezon 100 güne uzayabilir. Oteller olarak 50 milyon dolar ‘kar’dan turizm geliri bekliyoruz.’ YENER YALÇIN

Davos kıskandırıyor

İSVİÇRE’NİN doğusunda bir kasaba olan Davos denizden bin 560 metre yüksekte yer alır. Tarihi 1160’a kadar dayanan Davos, 1860’lardan sonra gözde bir sağlık merkezi oldu. 20. yüzyılda uluslararası bir üne sahip bir kış sporları merkezi olarak gelişti. Dünya Davos’u 1971’den beri her yıl düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu ile tanıyor.

Yılbaşı geçti Uludağ otellerini Ruslar doldurdu

GEÇMİŞ yıllarda daha çok Türkler’in tercih ettiği Uludağ’da bu yılbaşında yüzde 50 Türk, yüzde 50 Rus turisti ağırladıklarını ifade eden Sönmez, yıbaşının hemen ardından otellerdeki ağırlığın yüzde 100’e varan oranda Ruslar’a döndüğünü kaydetti. Sönmez ‘Uludağ’ı bu yıl Ruslar kurtardı diyebilir miyiz’ sorusuna da, ‘Evet, Ruslar büyük çoğunluğu oluşturuyor’ yanıtını verdi. Odaklandığı bir diğer sektörün enerji olduğunu ve Uşak’ta iki yıl önce doğalgaz çevrim santrali ile işe başladıklarını vurgulayan Sönmez şunları söyledi: ‘Rize ve Ordu’da iki tane nehir tipi hidroelektrik santali yapımı için 31 Aralık itibariyle lisansımızı aldık. 2009’da temellerini atıyoruz. Rize’deki 34.5, Ordu’daki ise 10 mw toplam yatırım değeri ise 90 milyon dolar olacak.’ Yatırımına geçen yıl başladıkları ve 125 milyon dolara mal olacak Bilecek’teki çimento fabrikasının da en geç ekimde deneme üretimine başlayacağını belirten Sönmez, kapasitenin 1.3 milyon ton klinker olacağını söyledi.

Star



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,241 µs