En Sıcak Konular

Aykut Kocaman'a şok suçlama

5 Ocak 2009 14:56 tsi
Ankarasporlu De Nigris, hocası Aykut Kocaman’ı yabancılara karşı sistematik ırkçılıkla suçladı.


Meksikalı oyuncuyla röportaj yapan Proceso dergisi de bunu, “Türk usulü ırkçılık” başlığıyla okuyucularına duyurdu.

Milliyet gazetesinin haberine göre: "Ankaraspor’un Meksikalı golcüsü Antonio De Nigris, hocası Aykut Kocaman’ı ırkçılık yapmakla suçladı. Nigris, Meksika’da en çok satılan dergilerin başında yer alan Proceso’ya verdiği özel röportajda, Kocaman’ın takımda yer alan yabancılara karşı sistematik ırkçılık uyguladığını belirtti. Dergi de bu röportajı, “Racismo a la turca - Türk usulü ırkçılık” başlığıyla okuyucularına duyurdu.
Ankarasporlu futbolcu, kendisinin Meksika futbol tarihinin, dışarıda oynayan en golcü futbolcuları arasında 3. olduğuna vurgu yaparak (Hugo Sanchez ve Luis Garcia’dan sonra) , Türk hocanın bunu görmeyerek, sırf ırkçı duygularla kendisini kadro dışında tuttuğunu söyledi.

Aykut Kocaman’ın, Ankaraspor’un başına geldiği 19 Haziran’dan beri kendisi ile tek bir kez konuşmadığına dikkat çeken Meksikalı golcü, Türk hocanın yabancı oyuncularla Türk futbolcular arasında ayırım yaptığını anlattı. Kocaman’ın ırkçı davranışına takım arkadaşı Brezilyalı Hamilton’un da maruz kaldığını savunan De Nigris, “Bir hoca, transfer edilen bir yabancıya hoş geldin der, onunla konuşur. Oysa Kocaman bırakın Hamilton’a hoş geldin demeyi, onun yanına bile yaklaşmadı. Onunla tek bir kelime bile konuşmadı. Bu yüzden takım arkadaşım kulüpte çok zor günler geçiriyor” diye konuştu.

Nigris, Aykut Kocaman’ın ırkçılığı ile Türk toplumunu ayrı tuttuğuna da işaret ederek, Gaziantep’de oynarken asla böyle bir durumla karşılaşmadığını, Türkiye’yi çok sevdiğini ve burada futbol oynamaya devam etmek istediğini kaydetti. Meksikalı golcü, Kocaman’ın kendisine kapıyı gösterdiğini de vurgulayarak “Tahminim satış listesine konuldum” diyerek, Ankaraspor ile 2010 yılına kadar sözleşmesi olduğunu, menajerinin kendisine yeni bir takım aradığını anlattı.

Nigris son olarak, Kocaman’ın ırkçılığına rağmen önceliği Türkiye’de bir takıma vererek burada kalmak istediğini ve Türk halkı ile hiçbir sorunu olmadığını vurguladı."

 



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,394 µs