En Sıcak Konular

Malezya, BM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı

5 Ocak 2009 13:14 tsi
Bir süper güç olarak harekete geçmeyen ABD'yi eleştiren Bedevi, İsrail katliamlarını durdurmanın ahlaki bir görev olduğunu hatırlattı.

İsrail ordusunun Filistin'deki katliamları karşısında Malezya BM'ye olağanüstü toplantı çağrısında bulundu. Çağrıda, şiddeti sona erdirmenin ahlaki bir görev olduğu vurgulandı.

Malezya Başbakanı Abdullah Ahmed Bedevi, "Bu kritik konuda BM Güvenlik Konseyi'nin harekete geçmediğini görüyorum. Bu sebeple BM Genel Kurulu'nun olağanüstü özel bir toplantı düzenleyerek barışçı bir çözüm için ortak bir karar alması çağrısında bulunuyorum." dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi beş daimi ve 10 seçilmiş üyeden meydana gelirken, Genel Kurul'da bütün üye devletler temsil ediliyor.

Abdullah Ahmed Bedevi, "İsrail'nin sürdürdüğü katliamları durdurmak ve bütün taraflardan ateşkes talep etmek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ahlaki bir görevidir." dedi.

Abdullah Bedevi, Malezya'nın BM temsilcisini konuyu gelişmekte olan ülkelerin meydana getirdiği Bağlantısızlar Hareketi'ne (NAM) ve 57 İslam ülkesinin üye olduğu İslam Konferansı Örgütü'ne de götüreceğini kaydetti.

Müslüman çoğunluğa sahip Malezya'nın başbakanı Bedevi, ABD'yi eyleme geçmeyerek bir süper güç olarak sorumluluklarını yerine getirmemekle suçladı. Abdullah Ahmed Bedevi, "ABD ve müttefiklerinin BM özel genel kurulunun toplanması çalışmalarını engellemeyeceklerini umut ediyorum." dedi.

ABD'nin İsrail katliamlarına son verilmesini isteyen bir BM kararını engelleyen ABD'yi kınayan Bedevi, Washignton'un bir ateşkesin sağlanması için gücünü kullanması gerektiğini söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarının durdurulmasını isteyen bir BM Güvenlik Konseyi kararının çıkarılmamasına üzüldüğünü belirterek dokuz günlük krizinin sona erdirilmesi için birlik çağrısında bulundu.

Bu arada, Filistin yönetimi başkanı Mahmud Abbas ve Arap dışişleri bakanları New York'ta BM genel merkezinde bir araya gelerek İsrail saldırılarının durdurulması konusunu ele alacaklar.

ajanslar



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,932 µs