yeni 'Mehmetçik' | " /> yeni 'Mehmetçik' | "/>

En Sıcak Konular

İşte yeni 'Mehmetçik'

5 Ocak 2009 12:21 tsi
İşte yeni 'Mehmetçik' Askerimizin 2009 yılı içinde baştan sona her şeyi yenilenecek. İşte o sevindiren yenilikler...

TSK personeli, elektronik, iletişim, silah, korunma, sağlık, giysi, bot ve eğitim de dahil olmak üzere yeniden donatılacak.

Milli Savunma Bakanlığı'nca gündeme alınan bir modernizasyon projesi ile Mehmetçik günün en gelişmiş teknolojileri ile donatılacak. Dünyanın en büyük silahlı kuvvetleri unsurları arasında gösterilen Türk Silahlı Kuvvetleri için gündeme alınan "Tek er Modernizasyon" projesinin hayata geçirilmesine yönelik ilk toplantı, savunmayla ilgili kurumların katılımıyla Ankara'da yapıldı.

TEKNOLOJİK TAKİP

Türk savunma sanayi kuruluşlarının ürünleri de sempozyumda sergilendi. Sempozyumda, özellikle günümüzde asimetrik tehdidin yayılması ve teknolojinin gelişimi sonucunda muharebe alanındaki erin yepyeni bir biçimde donatılması gerçeğinden yola çıkılarak ''tek er projesi'' ile ilgili yapılacak çalışmalar gözden geçirildi.

Yapılan sunumlarda Mehmetçik’in yeniden donatılması konusunda gündeme alınan tek er modernizasyonunun elektronik, iletişim, silah, korunma, sağlık, giysi, bot ve eğitim gibi geniş bir teknoloji yelpazesine yayıldığı, ama bunların bütünsel bir yaklaşımla geniş kapsamlı bir programla ele alınmasının gerekli olduğu vurgulandı.

SANAYİCİLER ORADAYDI

 Sempozyumda ayrıca projede görev alacak olan çeşitli kuruluşların ürünlerinin yer aldığı bir sergi de düzenlendi. SSM'nin ev sahipliğinde Kara Kuvvetleri EDOK ve Milli Savunma Bakanlığı'nın desteği ve Savunma Sanayii Derneği önderliğinde gerçekleştirilen Tek Er Modernizasyonu Sempozyum ve Sergisi’nde Türk Silahlı Kuvvetleri'nden de çok sayıda üst düzey yetkili ve ileri teknoloji uygulamaları ile orduya hizmet veren çok sayıda sanayici katıldı.

Kapsamlı rapor hazırlanacak

Tek Er Modernizasyonu Sempozyum ve Sergisi’nde, diğer ülkelerde yürütülen programlar ve bu kapsamda geliştirilen teknolojiler de ele alındı. Daha sonra yapılan bir dizi sunumda Türkiye’de savunma sanayi üreticilerinin bu konudaki yetenekleri ve düşünceleri anlatıldı. 23 kuruluşun ürünleri sergilendi. Sempozyumda görüşülen konuların bir rapor haline getirilerek Milli Savunma Bakanlığı’na sunulması da kararlaştırıldı.

 



Bu haber 1,192 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,793 µs