En Sıcak Konular

Futbolda ara transfer resmen başladı

5 Ocak 2009 11:07 tsi
Futbolda ara transfer dönemi resmen başladı.Fenerbahçe ve Trabzonspor başta olmak üzere birçok takım ilgilendikleri futbolcuların transerini bitirmeye çalışacak


Futbolda 2008-2009 sezonunun ara transfer dönemi bugün başlıyor. 2 Şubat Pazartesi günü sona erecek 'ikinci transfer ve tescil dönemi'nde ligin ilk yarısında istediği başarıyı yakalayamayan takımlar, eksik gördükleri mevkiler için takviye yapabilecek.

Zirveye oynayanlar ise uzun maratonda kadrolarını güçlendirecek. Ekonomik krizin yaşandığı bu kritik süreçte kulüpler için hesap basit: Sadece bir iki iyi adam. Bazıları ise, 'Bu kadro bu işi götürür' ya da 'takım içinde kan uyuşmazlığı yaşanır' inancıyla takviyeyi düşünmüyor.

F.BAHÇE:

Sezon başında gerekli transfer hamlelerini yapamayan F.Bahçe, devre arasında kadrosunu güçlendirmekte kararlı. Özellikle orta sahada Mehmet Aurelio gibi bir ismin yanı sıra kaliteli yedek bir kaleciye de ihtiyacı olan Sarı-Lacivertlilerin, ara transfer döneminin en hareketli kulübü olması bekleniyor. Takviye yapılması konusunda Teknik Direktör Luis Aragones'i zor ikna eden F.Bahçe yönetimi, ilk yarı biter bitmez resmi bir açıklama yaparak en az 3 oyuncu alacağını duyurdu. Sarı-Lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Bursaspor'dan Sercan Yıldırım ve Ankaraspor'dan Özer Hurmacı için olumsuz cevap alındığı, A.Gücü forması giyen Gökhan Emreciksin için ise kulübü ve menajeri ile belirli konularda anlaşma sağlandığı ifade edildi. Fakat F.Bahçe, bugüne kadar temasa geçtiği bu üç isimden sadece Gökhan Emreciksin'le ön sözleşme imzalayabildi. Sarı-Lacivertliler. G.Antepsporlu stoper Bekir İrtegün'ü ise dün sürpriz bir şekilde renklerine kattı.

GALATASARAY:

Sezona kötü başlayan Galatasaray, özellikle ligin ilk yarısının son haftalarında ortaya koyduğu başarılı futbolla zirveye ortak oldu. Sivasspor ve Trabzonspor'un bir puan gerisinde bulunan Sarı-Kırmızılılar, ligin ikinci yarısında şampiyonluk ipini göğüslemek için el altından transfer çalışmalarını yürütüyor. Ekonomik kriz sebebiyle yüksek maliyetli oyuncu transferine sıcak bakmayan yöneticiler, ligin ilk yarısında istedikleri performansı sergileyemeyen Nonda ve Ümit Karan'ın yerine kaliteli bir golcü oyuncu ile kadrosunu güçlendirmek istiyor. Özellikle teknik danışman Karl Heinz Feldkamp'ın istediği Sivasspor'un golcüsü Mehmet Yıldız için Sarı-Kırmızılı yönetim maliyetinde indirim bekliyor. Yönetim, golcülerin yanında savunmanın sağında görev yapan Sabri Sarıoğlu'na alternatif arıyor. Skibbe, Sabri'nin yokluğunda forma giyecek genç ve kaliteli bir oyuncu peşinde.

BEŞİKTAŞ:

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli şampiyonluk yarışında kalabilmek için devre arasında en az bir transfer istiyor. Tecrübeli çalıştırıcı, yönetime verdiği raporda önceliğin orta sahada olduğunu vurguladı. Bu bölgede oynayan Eduard Cisse ve Uğur İnceman'ın yumuşak oyun tarzına çok fazla güvenemeyen Denizli, daha yırtıcı, fizik olarak güçlü bir ön libero istiyor. Forvet ve defans hattında Siyah-Beyazlılar, ciddi bir sıkıntı yaşamıyor. Yönetim bir yabancı oyuncuyu takıma katacağını açıklarken bunun gerçekleşmesi için Cisse ya da Seriç'ten biri gönderilmesi gerekiyor. İlk etapta Antony Seriç'e takım bulması söylenirken ikinci yarı hazırlıklarına geç katılan Fransız Cisse'ye para cezası verilecek. Kadronun düşürülmesinin de, takım içindeki rekabeti olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

TRABZONSPOR:

Turkcell Süper Lig'de sezon başının transfer rekortmeni Trabzonspor, az ama öz oyuncu almanın planlarını yapıyor. İlk olarak Burundili siyahi oyuncu 19 yaşındaki ön libero Faty Papy'yi Antalya kampında denemeye alan Bordo-Mavililer, ara transferde takıma direkt katkı yapabilecek oyuncuları renklerine bağlamayı hedefliyor. Yıllardır süregelen şampiyonluk özlemini bu sezon sonlandırmak isteyen Karadeniz temsilcisi, Teknik Direktör Ersun Yanal'ın ısrarla takımında görmek istediği eski öğrencisi Bursasporlu Yusuf Şimşek için girişimlerini sürdürüyor. Yusuf için Bursa'dan haber bekleyen Bordo-Mavili yöneticilerin, CSKA Moskova'da forma giyen Caner Erkin, Gaziantepsporlu Tabata, Ankarasporlu Özer ile İstanbul Bş. Bld.'den İbrahim Akın ile yakından ilgilendiği öğrenildi.

SİVASSPOR:

16 haftalık ilk yarı periyodunu averajla lider tamamlayan Sivasspor, ara transfer döneminde oyuncu almaktan çok golcü futbolcusu Mehmet Yıldız'ın taliplileri ile pazarlıklarını sürdürecek gibi. Yiğidolar, birçok kulübün peşinde olduğu Yıldız için paranın dışında takasla futbolcu almaya sıcak bakıyor. Kırmızılı-Beyazlı takımın başarılı teknik direktörü Bülent Uygun ise kadrolarına iki orta saha oyuncusu katmak istediklerini açıkladı. Genç teknik adam, "Orta alanda ilk yarı ciddi sıkıntılar yaşadık. Bu nedenle iki tane orta alana oyuncu almak istiyoruz. Kulubümüzün ekonomik durumuna göre iki futbolcuyu kadromuza dahil etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Ara transferde takım değiştiren futbolcular, Fortis Türkiye Kupası'nın ocak ayında gerçekleştirilecek grup maçlarında yeni kulüplerinde oynayabilecek, ayrıca Turkcell Süper Lig'in 17'nci haftasında da yeni kulübünün formasını giyebilecek. Bu arada Bank Asya Birinci Lig, TFF İkinci Lig ve TFF Üçüncü Lig'de transfer gerçekleştiren futbolcular da liglerinin ikinci yarısında yeni kulüplerinde oynama hakkını elde edecek.

OTORİTELER NE DEDİ?

F.Bahçe'nin Gökhan hamlesi akıllıca

Altan Tanrıkulu: Fenerbahçe iyi bir ilk yarı geçirmiş olsaydı ara transferlerin zararları tartışılırdı. Ama iyi bir ilk yarı geçirmedi. Bazı futbolcuların form düşüklüğü var. Takım içerisindeki rekabeti atırma ve hızlı oyuna geçmek için Gökhan, Özer ve Sercan'ın transferi önemliydi. Sercan kulübünde kaldı. Özer'in olması da zor. Gökhan Emreciksin'in transferi, Fenerbahçe için bu ekonomik durumda yapılacak akıllı bir hamleydi. Lugano ve Deivid'le sözleşme yenilenmeli. Alex konusu çok hassas. Alex bir yıl sonra yaşlanacak ve temposu düşecek. Ama ben onun kalmasından yanayım.

G.Saray'da sağ kanada takviye şart

Cüneyt Tanman: Şu an Galatasaray'ın ihtiyacı olan kenar adamları. Çünkü sağ kanatta sorunları var. Sabri daha önde mücadele eden bir isim. Barış da tam olarak sağda oynayan biri değil. Ancak ben Galatasaray'ın mevcut kadrosunun hem Avrupa hem de lig için yeterli olduğunu düşünüyorum. Galatasaray santrfor mevkiine transfer yapmamalı. Mehmet Yıldız'ı çok beğeniyorum; ancak Milan Baros ve Nonda'nın önüne geçmesi çok zor görünüyor. Zaten Mehmet Yıldız Sivasspor'daki rahatlığı Galatasaray'da bulamaz.

Beşiktaş'a kenar oyuncuları alınmalı

Ali Gültiken: Beşiktaş'ta Mustafa hocanın ihtiyacı var görünüyor. Takımın Mustafa Denizli ile beraber oynadığı sisteme bakılırsa kanatlara transfer gerekiyor. Ancak ara transfer her zaman zordur. Çok kolay adam bulmanız zor. İyi isimlerin maliyetleri zaten yukarıdadır. Bazıları takımlarında forma şansı bulamayan isimler, çoğu da sakatlıklarla uğraşanlardır. Öncelikle yabancı getirilecekse eldeki isimlerin çıkarılması lazım. Gönderilemeyenlere bakılırsa yabancılara verilen taahhütlerin fazla olduğunu görüyoruz. Ara transferde teknik adamın seçiciliği ve yetenekleri ön planda. Sırp ön libero Jovanoviç de denemeye alınacak.

Yusuf Şimşek, Trabzon'un aranan kanı

İskender Günen: Trabzonspor, son üç yıla baktığımızda ligin ilk yarılarında şampiyonluğa havlu atan bir takım görünümündeydi. Fakat yapılan yatırımlar sonucunda şu an şampiyonluk yarışında var olan bir takım var önümüzde. Yeni oluşturulan bir kadro için Trabzonspor, son derece başarılı bir ilk yarı geçirdi. Fakat kadro zenginliği açısından henüz istenilen düzeyde olmamaları, en büyük dezavantajları. Transfer sezonunda orta sahaya bir oyun kurucu (Yusuf Şimşek) veya sol kenarın önüne alınabilecek oyuncu ile daha güçlü bir konuma geleceklerini düşünüyorum.

Sivas'ın orta sahası güçlendirilmeli

Tunç Kayacı: Sivasspor ilk yarının sonunda kadrosunu korudu. Bu avantaj. Savunmada sorun yaşayacaklarını sanmıyorum. Çünkü ilk yarı itibarıyla en az gol yiyen takımlardan biri görünümünde. Orta alanda işler o kadar iyi değil. Orta alana bir transfer gerekir. Orta alana yapılacak bir iki iyi transfer Sivasspor'a sezon sonunda çok şey katabilir. Hücum hatında ise bir sorun olmadığını düşünüyorum. Muhammed'in de iyileşmesiyle, Balili ve Mehmet Yıldız'ın yükü hafifledi. Sivasspor'un şu anki forveti ligi rahatça çıkarır.

ZAMAN



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,289 µs