Flaş! Ufuk Uras istifa etti | " /> Flaş! Ufuk Uras istifa etti | "/>

En Sıcak Konular

Flaş! Ufuk Uras istifa etti

5 Ocak 2009 10:45 tsi
Flaş! Ufuk Uras istifa etti

ÖDP'de uzun süredir yaşanan kriz Genel Başkan Ufuk Uras'ın istifasıyla yeni boyut kazandı. İşte Uras'ı istifaya götüren o süreç:

ÖDP’de uzun süredir yaşanan kriz Genel Başkan Ufuk Uras’ın istifasıyla yeni boyut kazandı. Dün istifa eden Uras partiyi olağanüstü kongreye götürmeye hazırlanırken ÖDP Parti Meclisi ise olağan kongre yapılmasını istiyor.

22 Temmuz seçimlerinde DTP’nin “Bin Umut Adayları” arasında İstanbul 1. Bölgeden bağımsız milletvekili seçilen Uras, parti içinde yaşanan tartışmaların ardından Genel Başkanlıktan istifa etti. İstifasında “Yaşanan başarısızlığın sorumluluğu gereği kuruluşundan bu yana sürdürdüğüm genel başkanlık görevinden ayrılıyorum” diyen Uras’ın kongrede ise aday olmayacağı belirtildi.

Uras, istifasının ardından partiyi olağanüstü kongreye götürmeye hazırlanırken ÖDP Parti Meclisi ise olağan kongre yapılmasını istiyor.

SÜRECE NASIL GELİNDİ

10 Aralık Hareketiyle yollarını ayıran Uras, 22 Temmuz seçimleri öncesinde yeniden ÖDP Genel Başkanlığına aday olarak bu göreve seçildi. Uras’ın 22 Temmuz seçimlerinde DTP’nin bağımsız adayları arasında seçime girmesi parti içinde de tartışmalara yol açtı. Uras’a muhalif kesimler Uras’ın parti hukukunu çiğnediği eleştirisini getirmişlerdi.

Milletvekili seçildikten sonra parti içindeki Devrimci Yol geleneğinden gelen isimlerle tartışma yaşayan Uras, bazı gazetelerde ve televizyonlarda ÖDP’nin Ergenekon operasyonuna karşı gösterdiği tavrı, parti içinde milliyetçi kesimlerin olmasına bağlamıştı.

Çatı partisi tartışmalarında da Uras ile parti içindeki Devrimci Yol geleneğinden gelenler arasında ciddi görüş ayrılıkları olmuştu. Yaşanan tartışmaların ardından en son ÖDP Merkez Yürütme Kurulu yayınladığı bir bildiriyle Uras’ı isim vererek eleştirmişti.

Öte yandan, İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın ÖDP'den istifa etmesiyle TBMM'de temsil edilen parti sayısı da 7'den 6'ya düştü.

haber7



Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,653 µs