kaleyi düşürecek isim arıyor | " /> kaleyi düşürecek isim arıyor | "/>

En Sıcak Konular

AK Parti kaleyi düşürecek isim arıyor

5 Ocak 2009 08:40 tsi
AK Parti kaleyi düşürecek isim arıyor 
AKP ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirledi. Ancak en büyük ve önemli ilçe Çankaya’da iki parti da aday çıkarmadı. Birbirlerini kollayan AKP ve CHP Çankaya’ya büyük önem veriyor.

Melih Gökçek’in, AKP’den Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olduğunun açıklanmasının ardından, Başkent’te şimdi de Çankaya savaşı başladı. AKP ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirledi, ancak en büyük ve önemli ilçe Çankaya’da, iki parti da aday çıkarmadı. Birbirlerini kollayan AKP ve CHP Çankaya’ya büyük önem veriyor. AKP simgesel anlamı da olan ve yaklaşık 20 yıldır CHP’li bulunan Çankaya’yı almak istiyor.

AKP’nin Başkent’te mecburen de olsa Melih Gökçek’i yeniden aday göstererek sıkıntıyı aşmasının ardından, bütün dikkatler Çankaya’ya yöneldi. Başbakan Erdoğan; Turgut Altınok’u Keçiören’de, Veysel Tiryaki’yi de Altındağ’da yeniden başkan adayı olarak gösterdi. Erdoğan, Başkent’in merkez ilçeler arasında yer almasına rağmen Çankaya ve Mamak’taki başkan adaylarını ise açıklamadı. Halen AKP’li Gazi Şahin’in başkan olduğu Mamak’ta parti teşkilatında eğilim yoklamaları sürüyor. AKP, Çankaya için ise güçlü ve tanınmış bir aday arıyor.

KALEYİ DÜŞÜRECEK İSİM
Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın alınmasını hedef olarak gösterdiği yerler arasındaki Çankaya için AKP’li yöneticiler bazı kriterler belirledi. Buna göre, AKP’nin “kaleyi düşürecek” başkan adayı, AKP tabanından olduğu kadar diğer partilerden, özellikle de CHP’li seçmenden, oy alabilecek niteliğe sahip olması gerekecek. Alevi vatandaşların da yaşadığı ilçelerden biri olan Çankaya’da bu kesimlerden de oy alması gerekecek olan aday, toplumun tüm kesimleri tarafından kabul gören bir kişi arasından seçilecek. Adayın “kadın” olması da lehine yazılacak bir başka puan olarak öne çıkıyor.

CHP’DE ADAY BOLLUĞU
Çankaya Belediyesi’ni yıllardır elinde bulunduran CHP’de ise aday bolluğu yaşıyor. Çankaya İlçe Başkanı Gökalp Çalışkan, başvuru sayısındaki fazlalığın CHP ile birlikte yeni bir 1989 rüzgarının eseceğinin işareti olduğunu savunurken, mevcut başkan Muzaffer Eryılmaz hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunarak yollarını ayıran CHP Genel Merkezi de, seçimin yeniden kazanılacağına kesin gözüyle bakıyor.

Bugüne kadar başkanlık için 14 başvurunun yapıldığı ilçede, son genel seçimde Nevşehir’den milletvekili aday olan ancak seçilemeyen Ürgüp eski Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, Ankara eski İl Başkanı Yaşar Çatak, Çankaya Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Yüksel Işık, AKP’den CHP’Ye geçen Emrullah Eren, eski belediye başkanlarından Haydar Yılmaz, Yüksel Işık, Bülent Tanık, Hikmet Tepe, Bülent Gürsoy, Levent Tosun, Murat Gündüz, Mahmut Bayram, Ali Rıza Yücel, Ufuk Ataç ve mevcut başkan Eryılmaz’ın adları öne çıktı. Adaylık başvurularının 15 Ocak’a kadar uzatıldığı CHP’de son sözü Genel Başkan Baykal söyleyecek.

gazeteport



Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,157 µs