En Sıcak Konular

EPDK'dan müjdeli haber geldi

5 Ocak 2009 08:21 tsi
Müjdeli haber Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Hasan Köktaş'tan geldi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, önümüzdeki günlerde ham petrol fiyatları ve dolar kurunda yükselme olmaması halinde akaryakıt fiyatlarının düşmeye devam edeceğini söyledi.

BÜTÇE İÇİN ÖNEMLİ

Başkan Köktaş, gazetecilerle yaptığı kahvaltılı sohbet toplantısında 2008 yılını değerlendirdi, 2009’a ilişkin çalışma programını anlattı. Köktaş’a, toplantı boyunca ağırlıklı olarak akaryakıt ve doğalgazda yapılacak indirimler soruldu. Dünya ham petrol fiyatlarının 150 dolarlardan 33 dolarlara kadar gerilemesine karşın akaryakıttaki indirimin sınırlı kalmasında vergilerin etkili olduğunu anlatan Köktaş, “Akaryakıttaki vergiler neredeyse son 25-30 yıldır aynı şekilde yüksek düzeyde seyrediyor.

Çünkü bu vergi bütçe için çok önemli bir kaynak. Hükümetler de bu kaynaktan vazgeçemiyor. Biz vergi konusunda bir yorumda bulunamayız” dedi.

RUSYA BAĞIMLILIĞI

Başkan Köktaş, Türkiye’nin doğalgazda Rusya’ya bağımlı olduğu, nükleer santral ihalesine tek teklifin bir Rus firmasından gelmesinden dolayı, şimdi nükleer enerjide de Rusya bağımlılığının oluşma riskinin doğduğu yönündeki soruya üstü kapalı yanıt verdi.

Köktaş, “Ruslar hem doğalgazda hem nükleerde olamaz’ diyemem. Çünkü ihale henüz sonuçlanmadı. Bitmemiş bir ihale hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Türkiye, enerji güvenliği için ülke çeşitlemesini hızlı bir şekilde yapmalıdır. Ama ortada bir gerçek var. Nükleer önemli bir enerji kaynağıdır ve Türkiye hızlı bir şekilde nükleer enerjiyi sistemine sokmalıdır” dedi. Köktaş, kriz ortamına karşın enerjide yapılacak yatırımların krizi fırsata dönüştürme anlamına geleceğini sözlerine ekledi.

bugün

 



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,062 µs