En Sıcak Konular

Türkiye'den giden yardımlar Gazze sınırında bekletiliyor

4 Ocak 2009 21:21 tsi
Aralarında Deniz Feneri ve İHH gibi insani yardım derneklerinin bölgeye ulaştırmaya çalıştıkları 2 konteynır dolusu gıda maddesinin geçişine izin verilmedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırması ile birlikte Türk yardım kuruluşları Mısır'a akın etti.

Önceki gün Mısır'dan satın alma yolu ile temin edilen bir Tır dolusu ilacın Gazze şeridine geçmesine izin verilirken, Deniz Feneri, İHH, Yeryüzü Doktorları, Cansuyu ve İsra Derneği'nin Gazze'ye göndermek istediği 2 konteynır dolusu gıda maddesinin geçişine izin verilmedi.

İsrail'in kara operasyonu başlatmasının ardından Mısır hükümeti, Refah Sınır Kapısı'ndan yardımların geçmesine güvenlik sebebi ile izin vermiyor. Ayrıca birçok yardım kuruluşu, yardımların Gazze Şeridi'ne geçirilmesi için çaba sarf ediyor.

Türk Kızılayı da Mısır'ın Ariş kentine kurduğu merkez ile Türkiye'den getirilen yardımları Mısır Kızılay'ına teslim ediyor.

Öte yandan Mısır'ın sınırı kapatmasına ülkedeki muhalefet de tepki gösteriyor. Müslüman Kardeşler'den bağımsız milletvekili Ferit İsmail Abdülhalim İHA'ya yaptığı açıkalamda, "Dünden beri bir tane buğday tanesi bile geçmedi, oradaki insanlara yazık" dedi.

Kimse Yok Mu Derneği'nden Eyüp Avcan ise Gazze'ye ilaç ve gıda yardımı yapmaya çalıştıklarını söyledi. Avcan, "Burada kapının açılmasını ve ilaçların içeriye alınmasını bekliyoruz. Bu kapıdan ilacın dışında bir yardım şu an içeriye alınmıyor" diye konuştu. Gazze'ye ilaç yardımı sokmayı başaran Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Musa Budak da, "Bu olay Türkiye'nin kadirşinaslığıdır. Kardeşlerimize elimizden geldiğince yardım yaptık, ilaç yardımlarımızı Gazze Şeridi'ne ulaştırdık" şeklinde konuştu.



Bu haber 807 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,350 µs