En Sıcak Konular

Devletin zirvesi Gazze'yi görüşecek

4 Ocak 2009 20:47 tsi
Başbakan Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, bu akşam da Batılı ülkelerle telefon görüşmeleri yapacağını belirterek, "Yarın da Cumhurbaşkanımızla bu konuları enine boyuna tekrar müzakere edeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde bir konuşma yaptı. Meydandaki vatandaşların "kahrolsun İsrail" şeklinde slogan atmaları üzerine Erdoğan şunları söyledi:

"Değerli kardeşlerim şunu unutmayın zulüm ile abat olunmaz. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Şu anda İsrail ne yazık ki orantısız güç kullanımıyla bir insanlık dramına imza atmıştır. Bu insanlık dramı inanıyorum ki İsrail'i kendi içinde bir çok sıkıntılara mahkum edecektir. Bu gidiş, gidiş değil. Yanına bazı yandaşlar bulabilirsiniz, destek verenler bulabilirsiniz, ama hiç bir zaman hak yerde kalmaz. Er veya geç hak egemen olur. Zira o bombaların altında ölen çocukların ahı yerde kalmayacaktır, o savunmasız kadınların, annelerin ahı yerde kalmayacaktır, o gözyaşları yerde kalmayacaktır."

Sorumluluk mevkinde olan ülkelerin çalışmalarını duygusallık içinde değil, diploması içinde yürütmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Bu diplomasiyle de attığımız adımları iyi düşüneceğiz, tartacağız, müzakeresini yapacağız, ona göre atacağız. Ve bu şekilde yürüdüğümüz sürece Türkiye tarihi misyonuna uygun olanı yapmış olur" diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Unutmayın ki öfkeyle kalkan zararla oturur. Biz öfkeyle kalkanlardan değil, akılla kalkacağız, bilgiyle kalkacağız, tecrübeyle kalkacağız ve ne yapabiliriz, onun adımlarını da ona göre atacağız. Ve bu duyarlılığı olan ülke olarak, Türkiye olarak tarihi misyonumuzun yüklediği o göreve dayalı olarak da inşallah bu süreci devam ettireceğiz."



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,753 µs