Çocuklar ölüyor... | " /> Çocuklar ölüyor... | "/>

En Sıcak Konular

Çocuklar ölüyor...

4 Ocak 2009 17:39 tsi
Çocuklar ölüyor... Gazze'de ölü sayısı 500'ü aştı... Çocuklar ölüyor... AB Troykasından ateşkes çağrısı... İsrail uluslararası topluma neden müteşekkir... Peres ateşkes olasılığı için ne dedi... Gazze'yle ilgili son gelişmeler...

İsrail'in Gazze Şeridi'nde kara saldırılarında, Gazze kentinin Tuffah mahallesinde bir anne ile 4 çocuğu hayatını kaybetti.

Filistinli yerel kaynaklara göre, İsrail bombardımanında evleri hedef olan aileden 5 kişi aynı anda ölürken, çocukların birinin bir, diğerinin iki yaşında olduğu belirtiliyor. Çocukların cesetlerinin parçalanmış halde hastaneye getirildiği de kaydedildi.

Böylece dün akşam başlayan kara saldırılarının ilk 24 saatinde ölen Filistinlilerin sayısı 35'i bulurken, 9 gündür devam eden "Dökme Kurşun" operasyonu sırasında ölenlerin sayısı da 505'e ulaştı. Operasyonda yaralananların sayısının ise 2300 civarında olduğu ifade ediliyor.

AB'den ateşkes çağrısı

Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Karel Schwarzenberg başkanlığındaki AB Troykası, Orta Doğu'ya hareketinden önce, taraflara ateşkes çağrısında bulundu.

AB Komisyonunun dış ilişkilerden sorumlu üyesi Benita Ferrero-Waldner, Prag havaalanında düzenlediği basın toplantısında, ateşkes için mücadele edeceklerini ve azami çabayı göstereceklerini belirterek, "Şiddetin her iki tarafta da durması mutlaka gereklidir" dedi.

Waldner, bu bağlamda Gazze bölgesinde insani yardımın gerekli olduğunu belirterek, "Tüm sınırlar kapalı, insanlar sudan yoksun, insanlar karanlıkta yaşıyor, yiyecek hiçbir şeyleri yok, hastanelerdeki aygıtlar çalışmıyor" diye konuştu.

Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Schwarzenberg de "her savaşın bir trajedi" olduğunu söyleyerek, Gazze'deki durumun "ciddi" olduğunu ve halka insani yardımın gerekli olduğunu belirtti.

İsrail uluslararası topluma müteşekkir

İsrail hükümeti sözcüsü Avi Pazner, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki operasyonlarına uluslararası camianın göz yumduğunu böyle itiraf etti: Uluslararası alanda büyük bir anlayış var.

Fransız Europe 1 radyosuna konuşan Pazner, "AB, Çek Cumhuriyeti dışişleri bakanının ağzından, hareketimizi saldırı değil savunma amaçlı olarak nitelemiştir, biz burada, Hamas teröristlerinin Gazze topraklarından düzenlediği saldırılara karşı meşru müdafaa hakkımızı kullandığımız konusunda uluslararası alanda büyük bir anlayış olduğunu görmekteyiz" dedi.

Pazner, bu operasyonu füze ve roketler susana kadar ve İsrail'in güneyindeki güvenlik durumunu tamamen değiştirene kadar sürdürmek istediklerini belirtti.

AB Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti'nin sözcüsü Jiri Frantisek Potuznik, İsrail kara birliklerinin Gazze'ye girişini "saldırı değil, savunma amaçlı" bir eylem olarak gördüklerini ifade etmişti.

Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Karel Schwarzenberg ise daha sonra, Çek sözcüsünün kara
harekatının "saldırı değil savunma amaçlı" olduğu yönündeki sözlerinin yanlış anlaşıldığını söylemişti.

Peres'ten ateşkese ret

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Hamas'la ateşkes olasılığını reddetti. Sivil halkı dünyanın gözü önünde öldüren Peres bunun hala doğru olduğunu savunuyor.

Peres, Amerikan ABC televizyonundaki haber programı "This Week"te yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'ni işgal etme ya da Hamas'ı ezme niyetleri olmadığını, amaçlarının terörü ezmek olduğunu" söyleyerek, "Hamas'ın gerçek ve ciddi bir derse ihtiyacı var. Şimdi bu dersi alıyorlar" dedi.

Şimon Peres, Hamas'ın saldırıları devam ettiği sürece ateşkes ilan etmelerinin söz konusu olmadığını da belirtti.

Ajanslar



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    16,040 µs