En Sıcak Konular

MHP'nin Ankara adayları açıklandı

4 Ocak 2009 17:06 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Mart 2009"da yapılacak yerel seçimlerin aynı zamanda MHP"nin 40 yıl aradan sonra tek başına iktidar olmasının ilk adımı ve mesajı olacağını söyledi.

Bahçeli, 29 Mart seçimlerinde Ankara"nın kendileri için tarihi önem taşıdığını belirterek, “Cumhuriyet düzenindeki çizgi Samsun"dur, Erzurum"dur, Sivas"tır ve Ankara"dır. Ankara"ya talip olmak demek, tarihe, kadere, millete talip olmak demektir. Onun için Ankara en büyük iddiamızdır" dedi.
Bahçeli, yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve 25 ilçenin adaylarını tanıttı. Anadolu Sergi ve Kongre Merkezi"nde düzenlenen aday tanıtma programına parti yöneticileri, Ankara Milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı. Bahçeli burada yaptığı konuşmada sözlerine İsrail"in Gazze"ye yaptığı saldırı ile yılbaşı gecesi Ankara"da doğalgaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden 7 öğrenciye duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı.

Bahçeli İsrail"in Filistin"e düzenlediği saldırıları kınayarak, 9 gün içinde bu saldırıların daha da derinleşmesinden duyduğu büyük üzüntüyü dile getirdi ve İsrail"i şiddetle kınadıklarını ifade etti. Başta ABD olmak üzere AB ülkeleri ve uluslar arası kuruluşların bu saldırılar karşında kayıtsız kaldıkları belirten Bahçeli, “Bu katısızlık karşısında dehşete kapılıyoruz. İsrail, Filistin çatışmasına son verecek barışın ve huzurun sağlanmasında önemli bir etkinlik bekliyoruz. Bunu da bugünkü iktidardan ülke olarak bekliyoruz" dedi.

Bahçeli yılbaşı gecesi doğalgaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden 7 gencin ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, yakınlarına ve ailesine başsağlığı diledi. Bahçeli, Mahalli İdarelerin can güvenliğiyle ilgili tedbir alması gerektiğine işaret ederek, yaklaşan yerel seçimlerde bu güvenliğe daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyledi.

“ANKARA"YA TALİP OLMAK, TARİHE TALİP OLMAKTIR"

Bahçeli, yerel seçimlerin her siyasi partide olduğu gibi kendileri için de çok önemli olduğunu ve bu seçimlerde Ankara"ya talip olduklarını ifade etti. Ankara"yı “Cumhuriyet dönemindeki çizgi" diyerek tanımlayan bahçeli şunları dedi:
“Ankara"ya talibiz. Ankara"ya talip olmak demek, tarihe, kadere, millete talip olmak demektir. Ankara en büyük iddiamızdır. MHP her partiden farklıdır. Farkımızın farkında olmalıyız. 2009 MHP"nin yılı olacak. MHP programı Türk milliyetçiliği fikrine dayanır. Milliyetçi fikir çizgisi mensubu olduğumuz aziz milletimizin kendisiyle, fikriyle örtüşmesi gerekir. Onun için biz milletiz. Biz Türkiye"yiz."

“9"LAR TESADÜF DEĞİL"

Bahçeli, 2009 yılının partileri için manidar olduğunu ve büyük önem taşıdığını şu sözleriyle dile getirdi:
“9 Şubat 2009"da MHP"nin kuruluşunu 40. yılını kutlayacağız. 29 Mart 2009"da yerel seçimlere gideceğiz. Yine 2009"da MHP, 9. Olağan Kongresini gerçekleştirecek. Bu 9"lar tesadüf olamaz. MHP"yi hedefine götürebilmek amacıyla 2009"u ele almak gerekiyor. 9 Şubat MHP"nin 40. yılının kutlandığı gün olacaktır. 40. yılımızı kutlarken, 29 Mart"ta oy kullanmak hepimize nasip olmalıdır. 29 Mart 9. dalga olmalı. Bu 9"lar tesadüf olamaz. Bu 9"lar MHP"nin 9 ışıklı zafer yolu olacak. Onun için 2099 MHP için önemlidir ve hepimiz bu önemin farkında olmalıyız."

“MHP 40 DEFA İKTİDAR OLMALIYDI"

MHP"nin 40. kuruluş yıldönümüne işaret eden Bahçeli, 40 yılda herkesin iktidar olduğunu belirterek, “Herkesin iktidar olduğu zamanda asıl MHP 40 defa iktidar olmalıydı. 29 Mart seçimleri MHP"nin alternatifleri olacağı bir seçimdir. 29 Mart 2009"u hedef almalıyız. Gelmiş geçmiş seçimlere benzer bir seçim olarak algılamamalıyız. Bu seçim iktidarın müjdesini veren bir seçim olmalıdır" diye konuştu.

Bahçeli AKP iktidarına karşı üstü kapalı olarak BBP"ye çağrıda bulunarak, “MHP büyük bir çatıdır. Anadolu"yu kucaklayan büyük bir çaldırdır. MHP milletin çatısı, çadırı ve konağı olmuştur. Herkesin başımızın üzerinde yeri var. Böyle büyük bir çatıyı oluştururken de bir de ereğimiz var" şeklinde konuştu.

Bahçeli konuşmasının son bölümünde AKP iktidarını eleştirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın “sadaka kültürümüzde var" sözlerine vurgu yapan Bahçeli, MHP"nin ise açığı kapatan bir anlayışla politika izleyeceğini dile getirdi.

İZLENİMLER

MHP"nin Anadolu Sergi ve Kongre Merkezi"nde düzenlediği Ankara Belediye Başkanı Adaylarını tanıtma programı gövde gösterisine döndü. 13.30"da başlayacak program izdiham nedeniyle yarım saat gecikmeli başladı. Bahçeli salona girmeden önce sanatçı Mustafa Doğan ile Ozan Arif"in müzikleri eşliğinde “Yolunuz yolumuz, sözünüz sözümüzdür" sloganları atıldı.
Bahçeli"nin salona girmesin ardından ilk sözü MHP Ankara İl Başkanı Ömer Demirel aldı. Demirel konuşmasında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek"i isim vermeden eleştirdi. Gökçek"ten “zat" diye bahseden Demirel"in “Malum rantiye, şantiye partisinin adayı 2007"de yaptığı kirli politikasıyla tanıyoruz. Onu sandığa gömmek boynumuzun borcu olacaktır. Partisi bu zatın bir kanadını kopardı, biz de öbür kanadını koparacağız" sözleri salonda büyük alkış aldı. Konuşmaların ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak üzere 25 ilçenin Belediye Başkanını tek tek anons edildi. Aday tanıtım programında MHP misafirlerine Beypazarı kurusu ve Beypazarı lokumu ikram etti.

MHP"NİN ANKARA"DAKİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

MHP"nin Ankara Belediye Başkan Adayları şöyle:
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkan Adayı Sami Sel, Keçi ören Belediye Başkan Adayı Şükrü Şahin, Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Yaşar Yıldırım, Çayırhan Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Yüksel, Pursaklar Belediye Başkan Adayı Adnan Teker, Mamak Belediye Başkan Adayı Mehmet Çevik, Altındağ Belediye Başkan Adayı Hasan Bilgiç, Sincan Belediye Başkan Adayı Yücel Atilla Durmuş, Etimeskut Belediye Başkan Adayı Enver Demirel, Polatlı Belediye Başkan Adayı İhsan Öz, Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Yakup Odabaşı, Kazan Belediye Başkan Adayı Mahmut Budak, Beypazarı Belediye Başkan Adayı Cengiz Önapl, Elmadağ Belediye Başkan Adayı Zeki Yağdıran, Akyurt Belediye Başkan Adayı Fedai Yağcı, Kızılcahamam Belediye Başkan Adayı Coşkun Ünal, Nallıhan Belediye Başkan Adayı Ahmet Adnan Okur, Kalecik Belediye Başkan Adayı Satılmış Karakoç, Haymana Belediye Başkan Adayı Bünyamin Abacı, Çubuk Belediye Başkan Adayı Mustafa Gökmen, Bala Belediye Başkan Adayı İbrahim Gürbüz, Ayaş Belediye Başkan Adayı Fevzi Atasever, Çamlıdere Belediye Başkan Adayı İdris Yavuz Cengiz, Güdül Belediye Başkan Adayı Mehmet Topçu, Evren Belediye Başkan Adayı Nedim Keskin.



Bu haber 887 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,079 µs