En Sıcak Konular

AK Parti'ye rekor başvuru yapıldı

4 Ocak 2009 14:21 tsi
29 Mart yerel seçimleri öncesinde partilerde aday adaylığı başvurusu devam ediyor. Yine en çok başvuru AK Parti'ye yapıldı. AK Parti'ye rekor başvuru yapıldı.

Büyükşehir, il ve ilçe aday adaylığı başvurularının sona erdiği AK Parti'ye 31 Aralık akşamı itibariyle 15 bin 247 başvuru yapıldı.

28 Nisan 2004 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı için 7 bin 500 civarında başvuru alan AK Parti’ye, 29 Mart 2009 seçimleri öncesinde belediye başkanlığı için 5 bin 900 başvuru yapıldı. AK Parti’ye belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği için de 9 bin 359 kişi aday adayı başvuruda bulundu. Başvuruları 8sutun.com`a değerlendiren AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, “2004 seçimleri AK Parti’nin ilk belediye seçimiydi. Şimdi 11 büyükşehir ve 46 il belediyesi başta olmak üzere toplam bin 914 belediyenin yönetiminde AK Partili başkanların olmasına rağmen, 2004’tekine yakın başvuru aldık” diye konuştu.

BELDELERE BAŞVURULAR 8 OCAK’TA SONA EDİYOR

Ataş, belde belediye başkan adaylığı için başvuruların 8 Ocak'a kadar uzatıldığını açıkladı. AK Parti SKM Başkanı Ataş, nüfusu 2 binin altındaki belde belediyelerinin kapatılmasıyla ilgili yargı karmaşasının ardından belde belediye başkanlıkları için 8 Ocak'a
kadar süre uzatma kararı aldıklarını açıkladı. Belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyeliği için ise 16 Ocak'a kadar başvuru yapılabilecek.

ERZURUM, MALATYA VE SANCAKTEPE EN ÇOK RAĞBET GÖREN YERLER

Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için en çok başvuru Erzurum'da (13), il belediye başkan adaylığı için Malatya'da (16), ilçe belediye başkan adaylığı için de İstanbul Sancaktepe'de (20) yapıldı.

KADIN ADAY ADAYLARI BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİNE RAĞBET ETTİ

AK Parti’ye yapılan başvuruların 808’i kadınlardan geldi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İzmir’de Perihan Genç aday adayı olurken, il belediye başkanlığı yarışında 11 kadın aday “ben de varım” dedi. 94 kadın aday adayı da ilçelerde başkanlık koltuğuna talip olurken, belde belediye başkanlığı için de 29 kadın adayı adayı çıktı. AK Parti’de kadın aday adaylarının en çok rağbet ettikleri yer ise belediye meclis üyeliği oldu. 576 kadın belediye meclis üyeliği için adayı adayı olurken, il genel meclisi üyeliğine de 97 kadın başvuruda bulundu. 2004 seçimlerinde kadınlardan, AK Parti’ye il, ilçe ve belde belediye başkanlığı için sadece 86 başvuru gelirken, bu seçimde başkanlık koltuğuna talip olan kadın sayısı 135’e çıktı.

8sutun

 



Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,293 µs