çizdiği 3 isim | " /> çizdiği 3 isim | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'ın çizdiği 3 isim

4 Ocak 2009 12:22 tsi
Erdoğan'ın çizdiği 3 isim 
Elindeki Büyükşehir Belediyelerini kaybetmek istemeyen AK Parti, işi sıkı tutuyor. Başarılı başkanlarla yola devam denildi. Ama Erdoğan bu 3 ismi çizdi.

Başkent sorununu Melih Gökçek'i tekrar aday göstererek çözen Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, bu hafta İzmir, Diyarbakır ve Adana'ya yoğunlaşacağı belirtiliyor. İzmir için Milletvekili Taha Aksoy, Diyarbakır için Milletvekili Abdurahman Kurt'un ismi ön plana çıkarken, Sakarya, Samsun ve Bursa’da mevcut başkanların yerine yeni isimlerin aday gösterilmesi bekleniyor. AK Parti kulislerinde henüz adayları netleşmeyen büyükşehirlerde son durum şöyle:

* SAMSUN: AK Parti'de sorun yaşanan illerden biri. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz anketlerde durumu yüksek olsa bile çok parlak görünmüyor. Yılmaz'ın il örgütü ve vekillerle arasında ciddi sıkıntılar var. İl örgütü ve vekillerin büyük bölümü Yılmaz'ın adaylığına sıcak bakmıyor. Yılmaz'ın tekrar aday yapılmaması durumunda ismi öne çıkan ise Milletvekili Suat Kılıç. Samsun'da en sevilen milletvekili olması Kılıç'ın şansını yükseltiyor.

* BURSA: Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in teşkilat ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik'le sorunları var. Bursa Milletvekilleri de Şahin için bölünmüş durumda. Çelik'e yakınlığı ile bilinen Orhangazi Belediye Başkanı Recep Altepe'nin büyükşehir için aday adaylığı başvurusunda bulunması şansını yükseltiyor.

* SAKARYA: Mevcut belediye başkanı Aziz Duran'la tekrar yola devam edilmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Milletvekillerinin de görüşü alındıktan sonra kimin aday yapılacağına karar verilecek. Sakarya'da Başbakan Erdoğan'ın işaret edeceği bir ismin aday gösterilmesini bekleniyor.

* İZMİR: AK Parti, CHP'nin kalesi olarak nitelenen İzmir'de bir çok aday adayı üzerinde durdu. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'e aday olması için yoğun bir baskı uygulandı. Ancak, Özgener adaylığa sıcak bakmadığı için yeni isim arayışlarına girildi. İzmir Milletvekili Taha Aksoy'un ismi ön plana çıkıyor. Aksoy, geçen dönemde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayıydı. AK Parti kulislerinde, Aksoy'un aday gösterilmesinin sürpriz olmayacağı vurgulanıyor.

* DİYARBAKIR: DTP'nin oy deposu ve kalesi olarak nitelenen Diyarbakır'da bu hafta sonu yapılacak temayül yoklamasında kimin aday gösterileceği kısmen de olsa şekillenecek. Kürtçe TV için önemli katkılar sağlayan Milletvekili Abdurrahman Kurt'un adı dillendiriliyor. Kurt'un da aday olmak için bir süredir yoğun bir kulis faaliyeti yürüttüğü biliniyor. Diyarbakır'da İl Başkanlığı da yapan Kurt'un şansının yüksek olduğu vurgulanıyor.

* ADANA: Aytaç Durak'ın istifasıyla aday arayışlarını yoğunlaştıran AKP'de aday adayı olan Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çelikcan, en şanslı isimlerden biri olarak gösteriliyor. Başarılı bir bürokratlık dönemi geçiren Çelikcan'a Adana ve çevre illerin vekilleri de destek veriyor. Çelikcan'dan sonra en kuvvetli isim Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk gösteriliyor.

sabah



Bu haber 884 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,380 µs