İsrail vahşeti sürüyor : 17 ölü | " /> İsrail vahşeti sürüyor : 17 ölü | "/>

En Sıcak Konular

İsrail vahşeti sürüyor : 17 ölü

4 Ocak 2009 12:06 tsi
İsrail vahşeti sürüyor : 17 ölü
Vahşette sınır tanımayan İsrail, katliamlarını sürdürüyor. En son bir alışveriş merkezi vuruldu. Saldırılarda 17 Filistinli hayatını kaybetti. İşte bölgeden son gelişmeler...

Vahşette sınır tanımayan İsrail, katliamlarını sürdürüyor. En son bir alışveriş merkezi vuruldu. İlk belirlemelere göre bu saldırıda 5 sivilin öldü, 40 sivil de yaralandı. Son saldırılarda itoplam 17 Filistinli hayatını kaybetti.

İSRAİL VAHŞETİ

Bir haftadır yağdırdığı bombalarla çoğu kadın ve çocuk 452 Filistinli’yi öldüren İsrail, katliamın 8. gününde tanklarla Gazze’ye girdi. İlk ateşte 25 Filistinli öldü, yaralı sayısı ise 100’ün üzerinde.

5 DOKTOR ÖLDÜRÜLDÜ

Ağır bombardımanda yaralıları almaya çalışan Gazzeli 5 doktor hayatını kaybetti. İsrail ordusu piyadelerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyinden ve Gazze kentinin doğusundan başlattıkları kara saldırısı devam ederken, ağır bombardımanda yaralıları almaya çalışan Gazzeli 5 doktor hayatını kaybetti.

CESETLER SOKAKLARDA

Gazze'de yayın yapan Hamas'ın El Aksa radyosuna, çatışmaların sürdüğü Gazze'nin Zeytun mahallesinden sabah saatlerinde bağlanan bir kadın, ağlayarak, "Pencereden baktım... Cesetler sokaklarda..." dedi. Çok korktuğunu, tir tir titrediğini anlatan kadın, etraflarındaki evlerin bombardımanda isabet aldığını da belirtti.

İSRAİL, HAVA DENİZ VE KARADAN ÖLÜM KUSUYOR

İsraİl’İn katliam gibi operasyonu sekizinci gününde kara harekatı ile sürüyor. Gazze’deki yerel radyolar, İsrail askerlerinin 5 noktadan bölgeye girdiğini, Filistinli militanlarla bu bölgede çatışmaların başladığını duyurdular. BBC televizyonu, kara harekatının ‘sınırlı’ bir operasyon olduğunu belirterek, sınırın kuzeyinde 10-15 askeri aracın Gazze’ye girdiğini açıkladı. İsrail basınına göre, İsrail askerleri, yoğun tank ateşi ve F-16 uçaklarının desteğinde Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun’un doğusu, Cebaliye mülteci kampının doğusu ile Gazze kentinin İsrail’le sınırdaş olan Secaiye mahallesinin karşı kesimindeki Karni Geçişi tarafından giriş yaptı.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Hamas’In El Aksa radyosu, ambulanslar için telefon numaraları bildirirken, İsrail televizyonları İsrail askerlerinin Gazze’ye girişinde şiddetli çatışmalar olduğunu açıkladı. İsrail ordusunun Hamasla girdiği çatışmada 5 askerinin öldüğü, 25’i de yaralandığı bildirildi. İsrail ise, 15 Filistinli militanın hayatını kaybettiğini duyurdu.

İLK KURBAN ÇOCUKLAR OLDU

Gazze Şeridi’ne giren İsrail tanklarının ilk aateşinde bir Filistinli çocuğun öldüğü kaydedildi. Görgü tanıkları, İsrail ordusuna ait tankların, Gazze’ye açtığı ateşte ölen Filistinli çocuğun kara harekatının Filistin cephesinde verilen ilk kurban olduğunu belirtti. Kara saldırısının ilk saatlerinde toplam 25 Filistinlinin hayatını kaybettiği yaralı sayısının da yüzü aştığı açıklandı.

DOĞAZGAZ SİSTEMİNİ ÇÖKERTTİ

HAVA operasyonunda Gazze’nin kanalizasyon sistemini çökerten İsrail, dün geceki kara saldırısında doğalgaz ve elektirik sistemini de vurdu. Susuzluk ve salgın hastalıklarla karşı karşıya kalan Gazzeliler şimdi de karanlıkla boğuşuyor. Kara harekatıyla birlikte Gazze Şeridi üzerinde bombardımanlarını da yoğunlaştıran İsrail ordusu kentteki bir benzin istasyonunu da havaya uçurdu. İsrail donanmaları da denizden sivillerin oturduğu binaları hedef alıyor.

timeturk



Bu haber 393 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,338 µs