En Sıcak Konular

Binlerce insan Çağlayan'a akıyor...

4 Ocak 2009 11:06 tsi
İsrail'in başlattığı kara operasyonunun ardından partili partisiz binlerce insan, Saadet Partisi'nin düzenleyeceği miting için akın akın Çağlayan'a akıyor. İşte ayrıntılar...

İsrail'in dün akşam başlattığı kara operasyonunun ardından partili partisiz binlerce insan Saadet Partisi'nin düzenleyeceği miting için akın akın Çağlayan'a gidiyor.

Saadet Partisi'nin düzenleyeceği ''Filistin'le Dayanışma Mitingi'', Çağlayan Meydanı'nda saat 12.00 ile 16.00 arasında gerçekleştirilecek. Miting nedeniyle bazı yollar kapalı olacak.

Filistin ve Gazze ile dayanışma içinde olmak ve İsrail'i protesto etmek amacıyla gerçekleştirilecek mitinge, 60'dan fazla sivil toplum örgütü destek veriyor.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Sadrettin Karaduman, mitinge Filistin'den hükümet temsilcilerini de davet ettiklerini, onların katılamamaları halinde Filistin hükümetinin görevlendirdiği yurt dışı temsilciliklerden bir görevlinin katılacağını belirtti.

Mitingte Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un konuşacağını ifade eden Karaduman, hedeflerinin Çağlayan Meydanı'nda bir milyon kişiyi aşmak olduğunu vurguladı.

Karaduman, ''Tüm siyasi partileri, meslek odalarını, sivil toplum kuruluşlarını ve resmi kuruluşları mitinge katılmaya çağırıyoruz. Gelin bu mitinge katılarak Filistin'e destek verelim. İsrail, saldırılarına karşı dünyadan hiçbir ses gelmeyince daha çok vuruyor. Hep beraber İsrail'i protesto edelim, onları uyaralım'' dedi.

Mitingin Arap televizyon kanalları El Cezire ve El Arabi tarafından canlı yayımlanacağını kaydeden Karaduman, mitingin saat 12.00 ile 16.00 arasında gerçekleştirileceğini kaydetti.

MİTİNG DOLAYISIYLA, İSTANBUL'DA BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILACAK

Saadet Partisince, İstanbul'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için düzenlenecek miting dolayısıyla, bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çağlayan Meydanı'nda gerçekleştirilecek açık hava toplantısı dolayısıyla, saat 10.00'dan itibaren bazı yollar trafiğe kapalı olacak.

Buna göre kapanacak yollar şöyle:

''Darülaceze, Piyalepaşa, Çağlayan Vatan, Kağıthane, Dr.Cemil Bengü, İzzet Paşa, Abide-i Hürriyet, 28 Nisan, Halide Edip Adıvar ve Fevzi Çakmak caddeleri ile Feriköy Kasap, Akar, Eğitim, Ayazma, Gürun, Fırın Arkası, 1. Fırın Aralığı, Çınar, Çağlayan Top Sahası Yanı, Egemen, Yurt, Kanarya, Zafer, Yavuz, Avcılar, Yeniyol ve İdil sokakları.

Kasımpaşa'dan Piyalepaşa Bulvarına katılım, Çağlayan Piyalepaşa Bulvarına katılım, Okmeydanı Piyalepaşa Bulvarı'ndan Çağlayan istikametine katılım, D-100'den Çağlayan katılımı, D-100'den Kasımpaşa katılımı, Vatan Caddesi Çağlayan çıkışı, Mecidiyeköy'den Çağlayan'a gidiş Kuştepe Işıklar mevkisi, Şişli'den Çağlayan'a gidiş Hürriyet Tepe Işıklar, Kağıthane Caddesi'nden Çağlayan'a çıkış, Okmeydanı Kavşağı'ndan Darülaceze Caddesine çıkış, TEM Otoyolu'ndan Darülaceze Caddesi'ne geliş, Piyalepaşa Darülaceze gelişi, Perpa Darülaceze gelişi, Gürsel Mahallesi gelişi, Halide Edip Caddesi Şişli gelişi, Şişli'den Çağlayan'a geliş.''

-ALTERNATİF GÜZERGAHLAR-

Kapanacak yollar sebebiyle sürücülerin kullanacakları alternatif güzergahlar ise şöyle:

''Kasımpaşa'dan-Çağlayan yönüne gidecekler Okmeydanı ve Kağıthane yönünü, Okmeydanı'ndan Piyalepaşa yönüne gidecekler Haliç Hasköy İstikametini, D-100'den Çağlayan ve Piyalepaşa Bulvarı'na gidecekler Okmeydanı ve Mecidiyeköy-Balmumcu istikametini, Kağıthane'den-Çağlayan'a gidecekler Okmeydanı-Sütlüce-Çeliktepe-Gültepe yönünü, Vatan Caddesi'nden-Çağlayan'a gidecekler, Kağıthane-Gülbağ-Mecidiyeköy yönünü, Mecidiyeköy'den Çağlayan'a gidecekler E-5 Karayolu veya Şişli yönünü, Şişli'den-Çağlayan'a gidecekler E-5 Karayolu'ndan Mecidiyeköy-Kuştepe-Dereyolu yönünü, Okmeydanı'ndan Mecidiyeköy'e gidecekler E-5 Karayolu istikametini, TEM Otoyolu ve Okmeydanı'ndan Şişli'ye gidecekler de Haliç veya Mecidiyeköy yönünü kullanabilecek.

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜNERİ: HERKESİ MİTİNGE KATILMAYA ÇAĞIRIYORUZ, GELİN BU MİTİNGE KATILARAK FİLİSTİN'E DESTEK VERELİM

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Teoman Rıza Güneri, Çağlayan'da bugün düzenlenecek ''Filistin ile Dayanışma'' mitingine katılım çağrısında bulundu.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığındaki önceki gün basın toplantısında konuşan Güneri, Filistin ve Gazze ile dayanışma içinde olmak ve İsrail'i protesto etmek amacıyla gerçekleştirilecek mitinge, toplumun her kesiminden destek beklediklerini söyledi. Güneri, pazar günkü mitinge katılacakların ''Filistin ölmesin, insanlık ölmesin, vahşet dursun'' diye tüm dünyaya sesleneceğini ve Filistin halkıyla beraber olduklarını göstereceklerini dile getirdi.

Türk halkının Filistin konusunda ne kadar hassas olduğunun son 10 gündür düzenlenen protestolarla bir kez daha görüldüğünü anlatan Güneri, Saadet Partisi tarafından düzenlenen mitinge aynı zamanda 200 sivil toplum kuruluşunun da destek verdiğini bildirdi.

Güneri, mitinge ciddi bir katılım beklediklerini ifade eden Güneri, mitingin Filistin'in acısını durdurma noktasında bir etki oluşturmasını ümit ettiklerini kaydetti.

Mitinge, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un da katılacağını ifade ederek, Filistin'den de hükümet temsilcilerini davet ettiklerini söyledi.

Hedeflerinin Çağlayan Meydanı'nda 1 milyon kişiyi aşmak olduğunu vurgulayan Güneri, ''Herkesi mitinge katılmaya çağırıyoruz, gelin bu mitinge katılarak Filistin'e destek verelim. İsrail, saldırılarına karşı dünyadan hiçbir ses gelmeyince daha çok vuruyor. Hep beraber İsrail'i protesto edelim, onları uyaralım'' diye konuştu.

Teoman Rıza Güneri, mitingin, Arap televizyon kanalları El Cezire ve El Arabi tarafından da canlı yayınlanacağını, mitingin 12.00'de başlamasının öngörüldüğünü bildirdi.

timeturk

 



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,347 µs