En Sıcak Konular

Gazze saldırıları 9. gününde

4 Ocak 2009 10:17 tsi
İsrail ordusu dokuz gündür hava saldırıları düzenlediği Gazze Şeridi'ne kara birlikleriyle saldırıya başladı. İsrail'in saldırıda onlarca kayıp verdiği belirtiliyor.

Helikopter desteğindeki zırhlı araçların Gazze'nin kuzeyinde dört noktadan bölgeye giriş yaparken, Hamas militanlarıyla İsrail askerleri arasında çatışmalar yaşandı. Gazze Şeridi’ne 27 Aralık’ta uçaklarla hava saldırısı düzenleyerek 75’i çocuk ve 21’i kadın toplam 467 Filistinliyi öldüren İsrail askerleri dün akşam saatlerinde karadan da Gazze’ye girdi.

İsrail ordusunun yoğun tank ateşi ve F-16 uçaklarının desteğinde Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun’un doğusu, Cebaliye mülteci kampının doğusu ile Gazze kentinin İsrail’le sınırdaş olan Secaiye mahallesinin karşı kesimindeki Karni Geçişi tarafından giriş yaptığı belirtildi.

Her iki taraf da birbirlerine kayıp verdirdiklerini öne sürerken, Gazze kentinde çıkan dumanlar şehrin üzerini kaplarken, art arda patlamalar meydana geldiği belirtiliyor.

Öte yandan Gazze’de hükümet binalarının, derneklerin, bazı özel yardım kurumlarının bulundukları binaların da bombardımana tutulduğu kaydedildi.

Kentin Zeytun mahallesinde, İsrail askerlerinin giriş yaptığı Secaiye mahallesinde Filistinli direnişçilerle çatışmalar yaşanırken, kuzeydeki Beyt Lahya'da da çatışmaların şiddetlendiği bildirildi.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Öte yandan, Hamas'ın El Aksa radyosu, "İsrail ordusunun sert karşılık bulduğu" yönünde haber vererek, İsrail tanklarının döşenen mayınlar nedeniyle çok yavaş hareket edebildiğini belirtti. Televizyon, İsrail askerlerinden 9'unun öldürüldüğünü, 25'inin de yaralandığını duyurdu.

Hamas radyosu, İsrail saldırısında 4 sivilin öldüğünü, kuzey bölgesinde yaralanan 9 kişinin de Beyt Lahya'daki Kemal Edwan Hastanesine götürüldüğünü bildirdi. İsrail ordu sözcülüğü ise 2'si ağır olmak üzere 30 İsrail askerinin yaralandığını açıkladı. Hamas, Gazze'nin işgal güçlerine mezar olacağını bildirdi.

İSRAİL: SALDIRI UZUN SÜRELİ OLACAK

Bu arada İsrail askeri başsözcüsü Avi Benayahu harekâtın uzun süreceğini belirterek “Bu bir okul gezisi değil. Birçok günden bahsediyoruz” dedi. Ordu sözcülerinden Avital Leibovich de kapsamlı bir operasyon olacağını belirterek “Birçok hedefimiz var. Tahminime göre bu uzun bir saldırı olacak” diye konuştu.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın makamından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’ne yönelik kara harekâtı çerçevesinde binlerce yedeğin seferber edildiği duyuruldu. Barak, Hamas’a karşı harekâtın, “kısa ve kolay olmayacağını” da söyledi. Barak, Lübnan’daki Hizbullah’ı kastederek, İsrail ile Lübnan arasındaki kuzey sınırında her türlü olasılığa karşı hazırlıklı olduklarını ifade etti.

ABBAS NEWYORK YOLCUSU

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın hafta başında bazı Arap ülkelerinin dışişleri bakanları ile birlikte New York’a gideceği belirtildi. Abbas’ın, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile New York’ta görüşerek, geçen hafta geri çevrilen ateşkes karar tasarısının BM Güvenlik Konseyi’nden geçmesine çalışacağı açıklandı.

tımeturk / ajanslar



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,135 µs