BM'nin acil fiyaskosu! | " /> BM'nin acil fiyaskosu! | "/>

En Sıcak Konular

BM'nin acil fiyaskosu!

4 Ocak 2009 09:41 tsi
BM'nin acil fiyaskosu! 
BM Güvenlik Konseyinin, İsrail'in Gazze Şeridi'nde kara operasyonu başlatmasının ardından yaptığı acil toplantıdan sonuç çıkmadı.

Libya'nın Arap ülkeleri adına BM Güvenlik Konseyi'ne başvurarak, acil toplantı istemesi üzerine yapılan ve yaklaşık 3.5 saat süren toplantıda, bir basın açıklaması metni üzerinde bile anlaşma sağlanamadı.

Libya, toplantıda, Konsey'den taraflara acil ateşkes çağrısında bulunmasını isteyen bir başkanlık açıklaması metni dağıtmıştı. Ancak bu metne ve metnin ''başkanlık açıklaması'' şeklinde kabul edilmesine ABD'nin karşı çıkması üzerine toplantıdan herhangi bir sonuç alınamadı.

Konseyin dönem başkanı Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Jean-Maurice, gazetecilere toplantının ardından yaptığı açıklamada, herhangi bir metin üzerinde anlaşma sağlanamadığını ancak ''Gazze'deki durumun giderek kötüleştiği, acil ve kalıcı bir ateşkesin temini ve Gazze'ye insani yardımın sağlanması'' konusunda Konsey üyelerinin pek çoğunun aynı düşündüğünü söyledi.

ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Alejandro Wolff ise Hamas'ın geçen hafta Konsey tarafından yapılan ateşkes çağrısına uymadığını, bu yüzden yeni bir açıklamanın yarar getirmeyeceğini düşündüklerini söyledi.

Libya Büyükelçisi Giadalla Ettalhi ise ABD'nin, bugünkü toplantıdan herhangi bir açıklama çıkmasına karşı olduğunu basına kapalı toplantıda söylediğini, bunun son derece üzücü bir durum olduğunu belirtti.

Filistin'in BM Temsilcisi Riyad Mansur ise Konseyin uluslararası barış ve güvenlik konularıyla ilgilenen bir BM organı olarak, görevini yerine getirmediği görüşünü dile getirdi.

timeturk



Bu haber 378 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,571 µs