'ödeme' | " /> 'ödeme' | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'da ilginç 'ödeme'

4 Ocak 2009 09:33 tsi
Ergenekon'da ilginç 'ödeme'
Ergenekon davasına yılbaşı tatili nedeniyle verilen ara yarın bitiyor. Doç. Dr. Emin Gürses'in çapraz sorgusunun ardından salı günü İşçi Partililerin savunması alınacak. Duruşmalarda sanık ifadeleri ise ilginç tartışmalara yol açıyor.

Sanık Sami Hoştan, geçen haftaki çapraz sorguda, Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi'nin düğün masraflarını karşıladığını ileri sürmüştü. Büyükçelebi, soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Zaman'ın sorularını cevaplayan Büyükçelebi, iddialara tepki gösterdi: "Sami Hoştan, Yeşilyurt'ta bir dönem iki apartman ileride komşumdu. Oradan tanırım. Sadece merhabam var."

Ergenekon terör örgütü operasyonu kapsamında gözaltına alınan isimlerden biri de Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi'ydi. Savcılık sorgusunun ardından 'Ergenekon terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Büyükçelebi'nin ismi Ergenekon davasının 25 Aralık'ta görülen 32. duruşmasında yeniden gündeme geldi. Sanık kürsüsünde bulunan Susurluk hükümlüsü Sami Hoştan, çapraz sorgusu sırasında Büyükçelebi'nin düğün masraflarını karşıladığını öne sürdü. İlişkinin ipuçları Ergenekon iddianamesinde de yer alıyor. Büyükçelebi'ye verildiği iddia edilen para, Hoştan'ın Sözcü Gazetesi yazarı Mehmet Şehirli ile 16 Kasım 2007'de yaptığı telefon görüşmesinde de geçiyor. Hoştan, muhatabına, "Bundan aldık mı biz o verdiğimiz parayı?" diyor. Şehirli ise almadığını anlatıyor. Büyükçelebi, bugüne kadar 3 kez evlilik masasına oturdu. İddiaya konu olan ikinci evliliğini Rahmi Turan yönetimindeki Gözcü Gazetesi'ndeki çalışma arkadaşı editör Burcu Örnek ile 17 Haziran 2001 tarihinde gerçekleştirdi. Düğünde şahitlikleri CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile dönemin İstanbul Valisi Erol Çakır yaptı. Nikahı da Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül kıydı. Zaman'ın sorularını cevaplayan Ufuk Büyükçelebi, Hoştan'ın iddialarını yalanladı: "Ben Hürriyet grubunda çalışırken Mehmet Şehirli zaman zaman gazeteye gelir giderdi. Samimiyetim yoktu. Sami Hoştan, iki apartman ileride komşumdu. Sadece merhabam var. Bazen gazetede Mehmet Şehirli'nin yanına uğrardı. Şehirli de o dönemde gazetede çalışıyordu. Ancak düğün masraflarının karşılanması mümkün değil. Şaka gibi."

zaman



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,226 µs