En Sıcak Konular

Odaların büyük seçimi ve son kulisler

4 Ocak 2009 09:25 tsi
Türkiye yerel seçimleri konuşurken iş dünyası da oda seçimlerine kilitlenmiş durumda. İş dünyasının en büyük örgütü TOBB’a bağlı 365 oda için seçim maratonu başladı.

İş dünyasının en güçlü örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni (TOBB) oluşturan 365 odada seçim heyecanı başladı. 29 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi tamamlanması beklenen oda seçimleri ile ilgili kulisler bütün yoğunluğu ile sürerken bazı odalarda organlar belirlenmeye başlandı.

Seçimlerin ilk tamamlandığı oda Gaziantep Ticaret Borsası oldu. Mevcut başkan Ömer Çelik ve Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Erhan Özmen’in listelerinin yarıştığı seçimlerde gülen taraf Ömer Çelik oldu.

858 seçmeninden 717’sinin oy kullandığı seçimlerde Yönetim Kurulu Üyeliklerine de Şahin Batallı, Abdulkadir Çıkmaz, Ahmet Tiryaki, Hızır Ali Kök, Selami Memiş, Ali Tabur, Kasım Horoz, Lütfi Özdemir, Hacı Yazıcı, Mehmet Özmen, Enver Koçak, Hakkı Kılıç ve Mustafa Kara seçildi. Gaziantep’ten sonra Anadolu’nun önemli ekonomi merkezlerinden biri olan Kayseri’de seçimler bugün yapılacak.

BOYDAK RAKİPSİZ

 Kayseri Ticaret Odası bugün heyecanlı bir seçimle yeni yönetimini seçecek. 17 bin üyeli Kayseri Ticaret Odası’nda iki adayın yarışması bekleniyor. Mevcut başkan Hasan Ali Kilci, seçimlere sıkı bir ekiple hazırlanan Mahmut Hiçyılmaz ile yarışacak. Bu arada Mustafa Boydak’ın, Kayseri Sanayi Odası’nda seçimlere rakipsiz girmesi bekleniyor.

Seçimlerin çekişmeli geçmesi beklenen illerinden biri olan Bursa’da Ticaret Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez’in ve Meclis Başkanı İlhan Parsaker’in yeniden aday olacakları söyleniyor. Ancak her iki ismin karşısına da aday çıkması için kulisler yapıldığı beliniyor. Bursa’da Ticaret Borsası Başkanı Rıza Aydın yeniden başkan seçilmesi halinde en uzun başkanlık rekorunu kıracak. Seçimlerin en fazla çekişmeye sahne olacağı il ise İstanbul olacak gibi görünüyor.

YALÇINTAŞ ADAY

 İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş yeniden adaylık için çalışmalarını başlattı. Farklı eğilimlerden oluşan bir yönetim kuruluna rağmen bazı projelere imza atmayı başaran Murat Yalçıntaş, bu defa kendi listesi ile seçimlere gitmek için işi sıkı tutuyor. İTO’da yıllarca başkanlık yapan Mehmet Yıldırım’ın ekibi ise bütün hızıyla komite seçimleri için hazırlıklar yapıyor. Bu ekibin Yıldırım’ı Meclis Başkanlığı’na taşımayı, aralarından bir başkan adayı çıkarıp Yalçıntaş’a rakip çıkarmayı hedeflediği söyleniyor. İstanbul Sanayi Odası’nda ise Başkan Tanıl Küçük bu defa işi sıkı tutup, meslek komitelerinden itibaren seçimlere ilgi gösteriyor.

Tanıl Küçük’ün karşısına aday olacağını açıklayan Aynur Bektaş ismi oda çevrelerinde pek fazla yankı uyandırmadı. Ancak Erdal Bahçıvan’ın liste çıkarması halinde Tanıl Küçük için önemli bir rakip olabileceği konuşuluyor. İstanbul’da en fazla merak edilen ise Ticaret Borsası seçimleri olacak. Borsa seçimleri ile ilgili olarak bugüne kadar hiçbir açıklama yapılmadı. Yıllardır Ticaret Borsası başkanlığını yürüten Nejat Basmacı’nın bu defa da kapalı kapılar ardından seçimleri bitirip bitiremeyeceği merak ediliyor.

Seçim nasıl yapılacak?

Oda ve borsaların bütün üyeleri önce yargı gözetiminde meslek komitesi seçimlerini yapıyor.

Bu sırada meclis üyeleri de belirleniyor. Ardından meclis üyeleri yönetim kurulu başkan ve üyelerini seçiyor.

TOBB genel kurul delegeleri de bu sırada belirleniyor. Bu delegeler mayıs ayında TOBB başkanı ve organlarını seçiyor.

Bu arada TOBB başkanı Rifat Hicarcıklıoğlu’nun direkt veya dolaylı olarak ada seçimlerinde taraf olmamaya özen gösterdiği gözleniyor.

bugün



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,418 µs