150 bin kişi yürüdü! | " /> 150 bin kişi yürüdü! | "/>

En Sıcak Konular

İsrail'de 150 bin kişi yürüdü!

4 Ocak 2009 08:55 tsi
İsrail'de 150 bin kişi yürüdü! 
Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarını protesto etmek amacıyla İsrail’in kuzeyindeki Sakhnin kentinde en az 150 bin kişi gösteri yaptı.

İsrail’deki Arap azınlığı temsil eden Demokratik Cephe, Komünist Partisi, İslami Hareket ve eski milletvekili Azmi Bişara’nın Ulusal Demokratik Partisi’nin çağrısı üzerine onbinlerce kişi bir araya geldi.

Ülkenin kuzeyindeki Sakhnin kentinde yapılan gösteriye organizatörlere göre yaklaşık 100 bin kişi katıldı. Siyah bayraklarla üzüntü belirten eylemciler Gazze Şeridi’nde derhal ateşkes yapılması çağrısında bulundu. Eylemde sık sık “Gazze tanklar ve bolduzerlere boyun eğmeyecektir”, “Korkma Gazze, biz seninleyiz” şeklinde sloganlar atıldı.

Kent belediye başkanı Mazem Ganayim, “İsrailli işgal güçleri uluslar arası toplumun gözü önünde suç işliyor. Gazze’ye operasyonun derhal durdurulması çağrısını yapıyoruz” dedi. Ganayim, Filistinli militanlardan da İsrail’in güneyin yönelik roket atışlarını durdurmalarını istedi.

Milletvekili Muhammed Barakeh ise yapılan eylem için “İsraillilerin Gazze’deki Filistin halkına karşı tehditlerine cevabımızdır” dedi. Barakeh, “Akan kan ve katliamı durdurmak için Gazze’deki kardeşlerimizin yanında yer almakta kararlıyız” diye belirtti.

MISIR DEVLET BAŞKANI’NA TEPKİ

Eylem sırasında binlerce polis de kent etrafında ve ülkenin tüm kuzey bölgesinde güvenlik tedbirleri aldı. Arap azınlık ülkenin kuzeyinde yoğun olarak yaşıyor. Eylemde ayrıca Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek protesto edilerek “alçak” ve “Amerikan işbirlikçisi” olarak suçlandı.

7 milyon kişin yaşadığı İsrail’deki Arap toplumu 1,2 milyon nüfusa sahip. Bunlar 1948 yılında İsrail’in kuruluşundan sonra bölgede kalan 160 bin Filistinlinin ardıllarında oluşuyor.

timeturk



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,515 µs