En Sıcak Konular

Arınç: Seçimi savaş gibi görmüyoruz

3 Ocak 2009 22:04 tsi
Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, yerel seçimleri savaş, kavga gözüyle görmediklerini, kaleleri fethetme gibi bir düşünceleri de olmadığını söyledi.

Gaziantep'te bir dizi açılış ve incelemelerde bulunan Arınç, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, partililere hitap etti.

Mart ayındaki yapılacak yerel seçimleri değerlendiren Bülent Arınç, 2009 yerel seçimlerinin galibinin yine AK Parti olacağını savunarak, şunları söyledi:

''AK Parti, 2002 seçimlerinden bu yana her seçimde oyunu artırarak başarılı oldu. Bildiğiniz gibi, bir yıllık partiyken 2002 seçimlerinde yüzde 35'in üzerinde oy aldı. Mahalli seçimlerde yüzde 42 oy alarak belediyelerin üçte ikisini aldı. 2007 seçimlerinde de yüzde 47 gibi yüksek bir oy alarak ikinci defa iktidara geldi. Bizim grafiğimiz hep yukarıya doğru. Oyumuz hep yukarıya doğru çıktı. 2009 yerel seçimlerinde de en yüksek oy oranıyla belediyeleri kazanacağız. Bildiğiniz gibi 16 büyükşehirin 12'sini AK Parti kazanmıştı. 81 ilin 50'ye yakınını kazanmıştı. İlçe ve beldelerin de binden fazlasını kazanmıştı. 2009 seçimlerinde kazandığımız yerleri tekrar kazanmak, hem de şu anda AK Parti'li olmayan belediyeleri halkımızın takdiriyle kazanmak istiyoruz. Rakam vermem doğru değil ama şuna gönülden inanıyoruz ki 2009 seçimlerinin galibi AK Parti olacak ve önemli belediyeleri yine AK Parti kazanacaktır.''

AK Parti'nin 1.5 yıl önceki genel seçimde iki seçmenden birinin oyunu aldığını belirten Arınç, ''Halkımız seçmendir. O dilediğini seçecektir. Elbette ki onun seçtiğine bizim saygı duymamız bekleniyor. Biz demokrasiyi böyle anlıyoruz. Partimize düşen onun önüne en iyi, en beğenilir, (Hah çok iyi oldu, bende zaten böyle birini arıyordum) diyebileceği adaylar ile çıkmaktır. Bize düşen budur. Halkımıza düşen de kötünün içinden iyisini seçmek marifet değil, iyinin içinden en iyisini seçmek marifettir. Ama diğer partiler ne kadar özen gösteriyorsa, bizim onlardan daha fazla özen göstermemiz lazım ki herkesin gönül huzuruyla, artık ikisinden birisinin değil, ikisinin birden oyunu vereceği güzel adaylar ile önüne çıkmamız lazımdır'' şeklinde konuştu.

Partilerin seçim öncesinde birleşme telaşı içerisinde olduklarını ifade eden Bülent Arınç, AK Parti'yi yıkmak için diğer bütün partiler kendi aralarında bir işbirliği sağlamaya çalıştıklarını savundu.

''BAŞIMIZ DİK, ALNIMIZ AÇIK OLDU''

Bülent Arınç, ''Bu iktidar yüzde 47 oyla 6.5 yıldır iktidarına devam ediyorsa, bunun tek sebebi var, hep başımız dik, alnımız açık oldu'' dedi.

2002'den bu yana AK Parti camiasının kenetlendiğini, halk ve demokrasi için çalıştıklarını belirten Arınç, şunları kaydetti:

''Cumhurbaşkanlığı seçiminde, önümüze Anayasa Mahkemesinin kararını getirdiler. Gözyaşlarımızı içimize akıttık. Bu ülkeye bir hukuk kepazeliği yaşattılar. Ama sonra o oylamaya katılmayan partilerin ne duruma düştüğünü gördünüz. Sağdan soldan topladığı milletvekilleri ile grup kuran ve kendini bir şey görenler, seçime bile giremedi, sonra siyaseti bıraktı. Bizim için hile, hurda yollara başvuruldu, tuzaklar kuruldu. Ama bize hile, hurda sökmedi. Biz hizmette samimiydik. Yaşanan hukuk kepazeliğinin ardından 4 ay sonra bu ülkeye (Gül gibi) bir Cumhurbaşkanı seçtik. Birilerinin yaptığı gibi meclis kürsüsünden kimseye hakaretler yağdırmıyoruz. Biz bunları millete havale ediyoruz. Millet ne yapacağını çok iyi bilir. Bizim her zaman başımız dik, alnımız açık oldu.''

Milli iradeye her zaman için saygılı olduklarını, milli iradenin önündeki engelleri de kaldırmanın vazifeleri olduğunu anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bizim şu andaki durumumuzu siyaset bilimciler tahlil ediyorlar. Hizmet ürettik, yol yaptık, büyüme hızımız coştu. Bunlar hükümetimizin yapması gerekenlerdi. Ama biz bir şey daha yaptık; Yüzde 47 ile iktidara geldik, ama her zaman için demokrasiden yana olduk. Millet iradesini benimsedik. Halktan yana olduk. Milli egemenliğin önünde hiçbir engel tanımadık. Demokrasi dışı davranışları, gece bildirileri, işte Ergenekon iddianamesinde de geçtiği gibi bunlar birilerini korkutuyordu. Ama bunlar bizi asla korkutmadı. Müdahaleye, darbe teşebbüslerine, tertip ve düzene prim vermedik. Dimdik durduk, çünkü bizim alnımız açık ve başımız dik. Biz hep milletimizle beraber olduk. Demokrasiyi, millet iradesini kurda kuşa kaptırmamak var. Günü birlik politikalarla bizim işimiz yok.''

Popülist politikalar yapmadıklarını, AK Parti iktidarı döneminde küçük nüfuslu belediyelerin daha iyi hizmet yapmak adına kapatıldığını anımsatan Bülent Arınç, şunları dile getirdi:

''Bine yakın belde vardı bunların içinde. Bunların yüzde 80'i AK Partili belediyelerdi. Başbakan'a geldiler (Bizi de mi kapatacaksınız?) diye sordular. Başbakan (Daha iyi hizmet vermemiz için kapatacağız) dedi. O belde halkı bize küstü, partiden ayrıldı. Ama biz doğru bildiğimizi yapmaya devam ettik. Siyasi oy kaybı ile hareket etmiyoruz. Hizmeti her yere vermek zorundayız. Geçmişte olan yanlışlıkları biz yapmıyoruz. O beldelerde Kaymakamlık kurulamamış, adalet mekanizması işlemiyor, güvenlik teşkilatı yok. Biz başarılı olmaya devam edeceğiz. Bu belediyeleri halkımızın güvenoyu ile tekrar kazanacağız. Hizmet kervanımız sürecek. Bu milleti yüceltmeye devam edeceğiz.''

Konuşmasının sonunda gazetecilerin, İl Başkanı Ökkeş Eruslu'nun istifa edip etmediğine ilişkin sorusunu yanıtlayan Arınç, şöyle konuştu:

''İl Başkanım benim sağımda oturdu. Demek ki halen İl Başkanımız. O da konuşmasında (Beraber geldik, beraber gideriz. Ben partimin karşısında olmam, yanında olurum. Partimi öksüz bırakmam) dedi.

Ben MYK üyesi olarak Ökkeş Eruslu ile yola devam edeceğimizi söyleyebilirim. Kendisinin bireysel bir hareketi olmuş. Kendisi ile görüşmemde hizmete beraber devam etmemiz gerektiğini söyledim. Sayın Başbakan bugün Suudi Arabistan'da. Sanıyorum en kısa zamanda Ökkeş bey ile görüşüp, konuşacağız. Ökkeş Eruslu ile Gaziantep yine başarıdan başarıya koşacaktır.''

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu ise konuşmasında, halka hizmet için siyaset yaptıklarını belirterek, ''İl başkanı olsam ne olur, olmasam ne olur'' diye konuştu.

timeTürk



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,060 µs