En Sıcak Konular

Meyhaneye karşı evleri yaktılar!

3 Ocak 2009 21:58 tsi
Kosova'nın Mitroviça kentinde sırplara ait meyhaneye atılan bombanın ardından Arnavutların işyerleri ateşe verildi. Cumhurbaşkanı devreye girdi.

Sırp tarafında bulunan ve genelde gençlerin gittiği ''Viva'' Kafeteryasına gece yarısı, kimliği belirsiz bir kişinin düzenlediği bombalı saldırıda ölen veya yaralanan olmadığı açıklandı.

Bu saldırıya tepki olarak toplanan Sırpların şiddet eylemlerine başvurdukları, Boşnak Mahallesinde Arnavutlara ait iki iş yerini kundakladıkları ve bazı araçlara zarar verdikleri bildirildi.

İtfaiye ekiplerinin kundaklanan iş yerlerindeki yagını söndürmeye çalıştıkları sırada bir başka patlamanın meydana geldiğini belirten Kosova polisi Sözcüsü Besim Hoti, hastaneye kaldırılan 5 itfaiyecinin yangın söndürme çalışmaları sırasında yaralandıklarını söyledi.

Hoti, Kosova Barış Gücü (KFOR) askerleri ve Avrupa Birliği Misyonu (EULEX) polislerinin müdahelesiye, durumun kontrol altına alındığını açıkladı.

Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu son olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, bütün yurttaşları provokasyonlardan kaçınmaya çağırdı.

Seydiu, failleri kim olursa olsun bu tür şiddet eylemlerinin Kosova Cumhuriyeti yurttaşlarının geleceğine zarar verdiklerine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Seydiu, Kosova Cumhuriyeti kurumlarının hukuk düzeni, özgür ve demokratik bir toplum için çaba tüketmeye devam edeceğini, ülkenin ''Avrupa Atlantik'' geleceğini tehlikeye düşürecek bu tür eylemelere izin vermeyeceğini vurguladı.

timeTürk



Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,515 µs