En Sıcak Konular

DSP, Kırıkkale için adayını açıkladı

3 Ocak 2009 20:47 tsi
Kırıkkale'ye gelerek Kırıkkale ile 3 ilçe, 1 belde belediyesinin başkan adayını açıklayan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partililer ve Kırıkkale halkından yoğun ilgi gördü.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Kırıkkale'ye gelerek Kırıkkale, Yahşihan, Balışeyh ve Koçubaba Belediyeleri'nin başkan adaylarını açıkladı. Cumhuriyet Meydanı'nda karşılanan ve partiye kadar Kırıkkale halkını selamlayarak gelen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Kırıkkale halkının ve partililerin büyük ilgisini topladı. Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Ergün Fersoy ve Yahşihan Belediye Başkan Adayı Hüseyin Hüyüktepe, Balışeyh Belediye Başkan Adayı Mustafa İşpara, Keskin Belediye Başkan Adayı Abdullah Aksan ile
Koçubaba Belediye Başkan Adayı Muharrem İzci'nin adaylıklarını açıklamak için Kırıkkale'ye gelen Sezer, adaylara görevlerinde başarılar dileyerek seçimi bulundukları yerde kazanmalarını istedi.

Türkiye'nin demokratik sola ihtiyacı olduğunun belirten DSP Kırıkkale İl Başkanı Günseli Çelikbaş da, "Bu yolda her zamanki gibi azim, inanç ve kararlılıkla hep birlikte el ele kol kola yürüyecek ve başaracağız. Başka şansımızın olmadığını hepimiz biliyoruz. Türkiye'nin ilkeli, tavizsiz, dürüst siyasete ve siyasetçilere ihtiyacı var.

Bizi görmezden gelenlere bir kez daha sesleniyoruz. Demokratik Solcular gücünü haktan ve halktan alarak Atatürk'ün yolunda, Ecevit'in ışığında ve Genel Başkanımız Zeki Sezer'in başkanlığında önümüzdeki 29 Mart yerel seçimlerinde başarıyı yakalayacak ve ülkemizi önce yerel yönetimlerde, daha sonra genel seçimlerde AK Parti'den kurtaracaktır" ifadelerini kullandı.

Çelikbaş'ın konuşmasının ardından ülke gündemi hakkında açıklama yapan Genel Başkan Sezer, "Ülkemizde birliğimizi tehdit ediyorlar. Yasal anlamda bağımsızlığımızı elimizden almış bulunmaktadırlar. Ülkemizde işsiz insanlar topluluğu oluştu. Demokratik Sol Parti'ye karşı, 'Aman oylar bölünmesin' diyerek Türkiye'yi AK Parti'ye mahkum ettiler. Yoksa CHP'nin yüzde 20'nin üzerinde oy alma şansı mümkün değildi. Yeni bir alternatif çıkaracağız. Yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Çok hızlı bir gelişme
gerçekleşmektedir. Ben yıllardır Kırıkkale'ye gelmekteyim ve bu gelişimde Kırıkkale'yi eskisinden daha iyi görmekteyim. Ülkemizde terör durmadan can yakmaktadır. Kıbrıs elden gitmektedir.

İşsizlik de had safhada bulunurken hükümet ise AK Parti'yi kurtarmanın derdine düşmüş, hiçbir sorunla ilgilenmemektedir. DSP'nin demokratik ekonomi programı dünyanın önde gelen ülkelerinin programlarında örnek olmuştur. Dünya DSP'nin ekonomik programını kullanmıştır. İnsanlarımız işsizliğe itiliyor. İşçimiz, memurumuz,
emeklimiz perişan ediliyor ama bizim hükümetimiz çözümü özelleştirmede aramaktadır. Bu sorunlar karşısında Sayın Unakıtan çözüm için, 'Daha fazla özelleştirme yapmamız gerekmektedir' diyor. Her şeyi bitirdiler, sıra Milli Piyango'nun özelleşmesini geldi.

Ben de sırada Milli Takım'ı özelleştirirler diyordum ama yanıldım. Bu sefer özelleştirmeyi Kırıkkale'ye getirdiler. Gözlerini bu sefer Kırıkkale'nin MKE'sine diktiler. Kahraman askerlerimizin silahlarını üreten MKE'yi özelleştirmeye çalışıyorlar. İşte
Kırıkkale artık buna seçimlerde 'dur' demek için cevabını verecektir. Bunlardan ülkeyi kurtaracak olan tek parti DSP'dir. Tek alternatif biziz. Sosyal adalet konusunda, işçilerin memurların menfaati konusunda her yapılan çalışmanın altında DSP'nin imzası bulunmaktadır. Bu konumdan Türkiye'yi alıp en iyi konuma getireceğiz" ifadelerini kaydetti.

Programda son olarak bir konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Ergün Forsay, CHP'ye yönelik açıklamalarda bulundu. Fersoy, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün milletvekili olmasında, bu duruma gelmesinde Deniz Baykal'ın büyük emeği var. Genel Başkanımın da söylediği gibi onun tek amacı soldaki rakiplerini yenerek hep muhalefette kalmak. Baykal Erdoğan'ı iktidar yaptı, CHP muhalefette kaldı.

Solun oyları bölünmesin diye çırpınan Baykal'ın amacı iktidar olmak değil. Benim tek isteğim bu ülkede gerçek laiklerin, gerçek demokratların ve gerçek solun iktidar olmasıdır. Ben CHP'den ihraç edildim. Ben genel başkanın, genel sekreterin ve il teşkilatının yaptıklarına itiraz ettiğim için partiden ihraç edildim. Gelin birlik olalım, gerçek solu iktidar yapalım. Bu nedenle diyorum ki AK Parti'yi bu ülkenin başına saran Baykal'a karşı Karaoğlan'ı tercih edin" şeklinde konuştu.

haber7



Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,591 µs