En Sıcak Konular

Şike suçlaması Aziz Yıldırım'ın başını yedi!

0 0 0000 00:00 tsi
Şike suçlaması Aziz Yıldırım'ın başını yedi! Aziz Yıldırım, hakkındaki şike iddiaları sonrası yaptığı sert açıklamada Federasyon'a yüklenmiş ve "bu işin ardında Federasyon var" demişti. Federasyonun "iddiaları kanıtlaması" için verdiği 10 günlük süre doldu! Yıldırım'ın bileti kesildi!

Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu Aziz Yıldırım'a 1 yıl hak muhrumiyeti cezası verdi.

Aziz Yıldırım'ın 1 yıllak cezaya çarptırılmasının ardında yatan neden, şike iddiaları sonrasında çıkan tartışma olmuştu.

Aziz Yıldırım, Cihan Oskay'ın Star televizyonunda hakkında ortaya attığı şike yaptığı şeklindeki iddialara kızmış ve basın açıklamasında Federasyona yüklenmişti. "Bu işin ardında Federasyon var" diyen Yıldırım'a cevap gecikmemiş, Federasyon "Yıldırım iddiasını kanıtlayacak delilleri 10 gün içinde açıklasın" demişti. Aradan geçen süre zarfında Yıldırım, iddialarını destekleyemedi. Federasyon da düğmeye bastı ve PFDK Yıldırım'a 1 yıllık hak mahrumiyeti cezası verdi.

İddia neydi?

Star televizyonuna konuk olan Cihan Oskay, Aziz Yıldırım'ın 2000-20001 yılında oynanan Fenerbahçe-Samsunspor karşılaşması için 150 bin doları kendisi vasıtasıyla Samsun'a gönderdiğini iddia etmişti.

Tahkim'e gidilecek mi?

Konu ile ilgili konuşan Fenerbahçe Asbaşkanı Şefik Musturoğlu "Şaşkınlıkla karşılıyorum" dedi. "Tahkime gidecek misiniz" şeklindeki soruya kararsız bir şekilde yanıt veren Musturoğlu, gerekçeli karardan sonra tahkime gidip gitmemeyi değerlendireceklerini söyledi. Fenerbahçe asbaşkanının tahkime gitmek için neden kararlı olmadığı ise anlaşılamadı.

Fenerbahçe'nin ünlü locaları!

Fenerbahçe kulübünün hafta başında aldığı 3 maçlık cezanın üzerine bir de Yıldırım'ın aldığı 1 yıllık ceza, "Fenerbahçe Türkiye'nin en etkili kulübüdür" tezini zayıflatıyor. Oysa Fenerbahçe için "localarında iş bitirilen takım" deyimi son günlerde bir hayli kullanılır olmuştu. Dahası, Fenerbahçe yöneticileri ile silah sanayi arasında önemli yakınlaşmanın olduğu biliniyor. Aziz Yıldırım'ın NATO müteahhidi olduğu bilinen bir gerçekken, eski sarı-lacivertli futbolcu Saffet Sancaklı verdiği bir röportajda, Ali Şen, Aziz Yıldırım ve kendisinin Rus silah ticaretindeki etkinliğinden bahsetmişti. Geçtiğimiz günlerde bir yazı yazan Hıncal Uluç, komutanların Fenerbahçe yönetimiyle kurduğu yakınlıktan ötürü kendilerine sitem etmişti. Aziz Yıldırım'ın aldığı cezanın basit bir spor cezası olmadığı, gelişmelerin spor dışında bazı kamplaşmalardan kaynaklandığı da iddia edilenler arasında. Bu iddia doğrulanmamakla birlikte, eğer gerçekse "türbündeki taraftarın ne için sevinip, ne için üzüldüğünü" sormak yerinde olacaktır! 

iyibilgi.com



Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,346 µs