En Sıcak Konular

Toplu intihar eylemi

3 Ocak 2009 17:44 tsi
UŞAK'ta yapımı devam eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 4. Etap konutları inşaatında çalışan 100 işçi, taşeron firmadan üç aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

İşçilerden 8'i inşaatın çatısına çıkarak, canlarına kıyacaklarını söyledi. Taşeron firma yetkililerinin, 6 Ocak 2009 tarihinde, ödeme sözü vermesi üzerine, işçiler eylemlerini ve intihar teşebbüslerine son verdi.

Karaağaç Mahallesi'ndeki, TOKİ 4. Etap konutlarında çalışan, 100 işçi, üç aydır taşeron firmadan ücretlerini alamayan 100 işçi eylem yaptı. İşçiler, şantiyedeki diğer işçilerin de çalışmasını engelledi. Bu sırada inşaatın çatısına çıkan 8 işçi, ücretlerinin ödenmemesi halinde canlarına kıyacaklarını söyledi. Bunun üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servisi ekipleri gönderildi. Polis ekipleri, 8 işçiyi intihardan vazgeçirmek için yaklaşık 30 dakika uğraştı. Ancak, işçileri ikna edemedi. Bu sırada taşeron firma yetikilileriin 6 Ocak 2009 tarihinde, ücretlerinin ödeneceğini bildirmesi üzerine işçiler eylemlerine ve intihar teşebbüsüne son verdi.

İşçiler adına konuşan Ali İhsan Hurmanlı, “Memleketlerimizden taşeron firma aracılığı ile Uşak’a geldik. Üç aydır maaş alamıyoruz. Ama bu kriz ortamında normal deyip, çalışmaya devam ettik. Ama biz de bir şekilde hayatımızı sürdürmek zorundayız. Taşeron firma yetkilileri, her aradığımızda maaşlarımızın ödenmesi için bize tarih verdi. Ancak, ödeme olmadı. Artık dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

Ailelerine göndermek bir yana karınlarını doyuracak paralarının bile olmadığını ileri süren Hurmanlı, “Para alamadığımız için kredi kartlarına yüklendik. Şimdi, kartlara olan borcumuzu da ödeyemiyoruz. Bazı arkadaşlarımız intiharı bile düşünüyor. Salı gününe kadar taşeron firmaya izin verdik. Yine paralarımız ödenmezse, şantiye deposunu yakacağız” diye konuştu.

Hürriyet



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,565 µs