En Sıcak Konular

Edirne'den Kars'a, İsrail protesto edildi

3 Ocak 2009 16:38 tsi
İsrail'in Gazze'de insansık dışı vahşetine Türkiye'nin dört bir yanından tepkiler yağıyor. Bugün meydanlara dökülen halkın ortak dili ise Filistin oldu...

İsrail'in Gazze'ye yönelik  saldırıları, yurt genelinde çeşitli meslek ve sivil toplum örgütlerince protesto edildi.

Sakarya Dayanışma ve Kardeşlik Topluluğu (SADAKAT) üyelerince Kent Meydanı'nda düzenlenen Filistin'e destek mitingine çok sayıda kişi katıldı.

SADAKAT üyesi Serdar Doğan, yaptığı konuşmada, tüm dünyanın gözü önünde meydana gelen soykırımın bir an önce durdurulması gerektiğini belirtti.

Gazze'yi harabeye çeviren İsrail devletinin yaptığı zulmün her geçen gün arttığını bildiren Doğan, İsrail'in 6 aylık ateşkesin sonunda düzenlediği saldırıda sivil yerleşim birimlerine roket yağdırdığını ve Müslümanları katlettiğini kaydetti.

İsrail aleyhine slogan atıp bu ülkenin bayrağını yakan katılımcılar, olaysız dağıldı.

VAN

Van'da Cumhuriyet Caddesi Sanat Sokak'ta toplanan bir grup vatandaş, tekbir getirip slogan atarak saldırıyı protesto etti.

Gruptaki bazı kadınların kucağında Filistin'de yaşamını yitiren çocukları simgeleyen oyuncak bebekler taşıdığı görüldü.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gösteri, olaysız sona erdi.

AĞRI

Ağrı'da Cumhuriyet Caddesi Saat Kulesi etrafında düzenlenen mitinge çok sayıda sivil toplum örgütü üyesi katıldı.

Gıyabi cenaze namazı kılınmasının ardından sivil toplum örgütleri adına basın açıklaması yapan Mustazaflar Derneği Ağrı Şube Başkanı Şaban Gökhan, tüm Müslümanları birlik olmaya davet etti.

Açıklamanın ardından, Filistin'de hayatını kaybeden çocukları temsilen bir çocuk, üzerine Filistin bayrağı örtülerek omuzlarda taşındı.


ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle oluşturulan Filistin'e Destek Platformu üyelerince düzenlenen mitinge katılanlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarını kınadı.

Haleplibahçe semtinde şehirlerarası otobüs terminalinin yanındaki boş alanda toplanan vatandaşlar, miting alanına üst araması yapıldıktan sonra alındı.

''Bugün hepimiz Filistinliyiz'', ''Türkiye uyuma Filistin'e sahip çık'', ''Kahrolsun İsrail'' yazılı dövizlerle mitingin yapıldığı alana giren grup tekbir getirerek İsrail aleyhine slogan attı.

Mitinge katılan bazı kadınların, üzerinde kan lekesi bulunan, kefene sarılı oyuncak bebek taşıdığı gözlendi.

Grup adına yapılan açıklamada, Türkiye'nin İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılar konusunda daha duyarlı ve net tutum sergilemesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamanın ardından, ABD Başkanı George Bush'un fotoğrafını ve İsrail bayrağını ateşe veren grup, olaysız dağıldı.

SAMSUN


Samsun'da, Kadıköy Mahallesi'nde toplanan Sosyalist Parti üyesi grup, İsrail'i kınayan döviz ve pankartlar taşıyarak, İsrail aleyhine slogan atarak Ağabali Caddesi'ne yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Sosyalist Parti Samsun İl Başkanı Savaş Karaduman, İsrail uçaklarının Gazze Şeridi'ni füze yağmuruna tuttuğunu ve Gazze'yi yerle bir ettiğini söyledi.

Karaduman, ''Filistinli kardeşlerimizin öfkesi öfkemiz, ölenlerin ardından yaktıkları ağıtlar bizim ağıtlarımızdır. Şimdi Filistinli olmanın, Filistinli çocukların İsrail tanklarına fırlattığı taş olmanın ve Filistin halkıyla dayanışmanın tam zamanıdır'' dedi.

MUŞ


Muş'ta saldırıları protesto eden grup, İsrail bayrağını yaktı.

Muş Alperen Ocakları tarafından Belediye Meydanı'nda düzenlenen gösteride, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar protesto edildi.

Gösteriye katılanlar adına açıklama yapan Muş Alperen Ocakları Başkanı Abdullah Alptekin Has, İsrail'in saldırılarının tüm Müslümanları öfkelendirdiğini belirtti.

Saldırılara batılı ülkelerin tepki göstermemesini eleştiren Has, ''Yarım asırdan fazladır görmediği vahşet, uğramadığı katliam kalmayan Filistin halkının yanındayız'' dedi.

Filistin lehine slogan atılan gösteride İsrail bayrağı yakıldı,  saldırılarda ölenler için dua edildi.

YALOVA


Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Yalova Şubesi üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nin önünde basın açıklaması yapan gruba CHP Yalova Milletvekilli Muharrem İnce ve Yalova belediye başkan adayı Ertan Şener de destek verdi.

TGB Yalova Şube Başkanı Süleyman Dişlioğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Filistin halkı emperyalistlerin saldırısı altındadır. Bebek katilleri, masum Filistin halkının üzerine bomba yağdırmaktadır. İsrail'in Filistin halkına yaşattıkları vahşetten başka bir şey değildir. Asıl soykırım Orta Doğu'da yapılmaktadır. Gözlerini kan bürümüş, kan akıtmak için uydurma bahaneler bulan İsrail gibi bir ülkeye babalık eden ABD öncelikle kendi yaptığı soykırımların hesabını vermelidir.''

İZMİR

MÜSİAD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Alagöz, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıların sona ermesi ve bir daha tekrarlanmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini bildirdi.

Öncelikle ''İsrail hükümetinden insani duygularla bezenip yaptıklarından pişman olmasını bekleyerek derhal eylemlerini durdurması gibi çağrılara son vermek gerektiğini'' ifade eden Alagöz, çağrıların komik kaldığını savundu.

Alagöz, saldırıların durdurulması için hükümete, medyaya, sivil toplum kuruluşlarına, uluslararası kuruluşlara ve toplumun her kesimine görev düştüğünü belirtti.

Haber7



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,317 µs