Durak'tan bomba gibi iddia! | " /> Durak'tan bomba gibi iddia! | "/>

En Sıcak Konular

Aytaç Durak'tan bomba gibi iddia!

3 Ocak 2009 13:04 tsi
Aytaç Durak'tan bomba gibi iddia! AKP'den ayrılıp MHP'den başkan adayı olan Aytaç Durak, AKP'yi hedef alan ve çok tartışılacak bir iddia ortaya attı!

Saygı Öztürk / Hürriyet

“Gökçek adaylığını bana borçlu”

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AKP’den ayrılıp MHP’den başkan adayı olunca İçişleri Bakanlığı tarafından mülkiye müfettişlerinin gönderilmesini, aday yapılmayacak diğer başkanlara başka partilerden aday olmamaları için “aba altından sopa gösterilmesi” olarak niteledi.

Adaylık sendromunu, 5 yıl önce de yaşadıklarını belirten Aytaç Durak, bugün bir çok belediye başkanına aday yapılmamaları halinde başka siyasi partiden aday olmamalarının önerildiğini öne sürdü. Durak, “Geçmişte de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ali Müfit Gürtuna’ya da başka siyasi partiden aday olmaması yolunda nasihatta bulunulduğunu” kaydetti.

“Gelinim sen anla”

Hakkındaki iddiaları araştırmak üzere mülkiye müfettişlerinin görevlendirilmesi konusunda yorum yapmak istemediğini belirten Aytaç Durak, Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Abdülkadir Aksu’nun İçişleri Bakanlığı döneminde yazı gönderip alt belediyemiz Seyhan Belediyesi’ne soruşturma açılmasını istemiştim. Aksu, o zaman bana ‘Sana da göndermeyeceğim, ona da göndermeyeceğim’ dedi. Ben de ısrarla ‘Hem ona, hem bana gönder’ dedim ama bu gerçekleşmedi. MHP’den aday olunca  müfettiş gönderilmesi, aslında benim üzerimden başkalarına aba altından sopa gösterilmesidir.  Diğer başkanlar, AKP’den aday olmayınca başka partilerden aday olurlarsa kendilerine soruşturma açılacağı mesajı veriliyor. Yani benim yaptığımı yapmamaları isteniyor. Bana müfettiş gönderilmesi de diğer başkanlara ‘kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla’ mesajıdır.”

'Gökçek’in adaylığını kurtardım'

AKP’den ayrıldığı gün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le telefonla konuştuğunu kaydeden Aytaç Durak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Melih Gökçek’e, ‘Senin adaylığını ben kurtardım. Merak etme, seni aday yapacaklar’ dedim. Çünkü hem Ankara, hem Adana Büyükşehir belediye başkanlarını birden harcayamazlardı. Adana ve Ankara olmazsa işlerin karışacağını biliyorlar. Erken seçim sloganları başlardı.”

Adana’da hem AKP’nin, hem de CHP’nin adaylık için sıkıntıda olduğunu öne süren Durak, “İki siyasi parti de, sağdan sayıyorlar hesap tutmuyor, soldan sayıyorlar hesap tutmuyor. Neredeyse bu hesabı 30 Mart’a kadar yapacaklar” dedi.



Bu haber 1,727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,597 µs