çok kızacak! | " /> çok kızacak! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan bu habere çok kızacak!

3 Ocak 2009 12:24 tsi
Erdoğan bu habere çok kızacak! KPSS tercih işlemleri, devlet kapısında çalışmak isteyen milyonlarca işsizden ÖSYM şifresini unutanlar için çileye döndü.

ÖSYM, bu adayları temsilciliklere ve başvuru merkezi durumundaki okullara yönlendirdi. Ancak bu okullardan bazıları 'şifre vermiyoruz' diyerek adaylara yardımcı olmazken, bazı okullarda ise kağıt ve kartuş maliyetleri gerekçe gösterilerek 1 YTL ücret alınması, kapısını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı e-devlet uygulamasına gölge düşürdü.

KPSS 2008/4 Tercih Kılavuzu, 24 Aralık'ta Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinde yayınlandı. Değişik kamu kurumlarında çalışmak isteyen milyonlarca işsize ümit olan tercih işlemleri, 5 Ocak Pazartesi günü sona erecek. Tercihler, sadece internet üzerinden yapılabiliyor. Adayların tercih yapabilmesi için, başvuru sırasında edindikleri internet şifresini kullanmaları gerekiyor. Ancak özellikle internet üzerinden başvuru yapan ya da başvuru merkezi konumundaki okullardan KPSS'ye müracaat ederek, kendilerine verilen şifreyi saklamayan veya unutan adaylar, işlemlerin bitimine birkaç gün kala mağdur oldu. KPSS Tercih Kılavuzu'nda bu tür adayların ÖSYM temsilcilikleri ve başvuru merkezlerinden geçici şifre alarak tercih yapabilecekleri belirtilirken, bu konumdaki bazı okulların işlemlerle ilgilenmemesi, bazı okulların ise kağıt ve kartuş maliyetlerini gerekçe göstererek şifre için 1 YTL alması, memur adaylarının tepkisine neden oldu.

Gaziantep'te, Gaziantep Üniversitesi içinde bulunan ÖSYM Temsilciliği'ndeki yoğunluk sebebiyle başvuru merkezi konumundaki okullara yönelen binlerce kişi, değişik uygulamalardan şikâyetçi oldu. Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan Harun Şahin, ÖSYM temsilciliğinde şifre almak isteyen adaylar nedeniyle yoğunluk olduğunu, bunun için evine yakın başvuru merkezi olan 19 Mayıs Lisesi'ne gittiğini, burada kendisine 'biz şifre vermiyoruz' şeklinde cevap verilmesi üzerine şifre için 1 YTL tahsil edilen bir başka liseye müracaat ettiğini söyledi.

Bilgisayarlı muhasebe ön lisans programını bitiren ve mezun olduğu Hasan Ali Yücel Lisesi'nden şifre almaya gelen Sibel Özcan da, KPSS başvuru belgesinde internet kullanım şifresinin bulunduğunu bilmediğini, bu nedenle şifre alabilmek için söz konusu okula geldiğini söyledi. Benzer şekilde şifre edinmek için başvuru merkezi olan okula gelen ve kağıt ve kartuş için 1 YTL ödeyen birçok aday da bu durumdan şikayetçi oldu.

İşlemlerden 1 YTL ücret alınan başvuru merkezindeki ilgililer, kimlik bilgileri girildiğinde bilgisayar ekranına geçici şifrenin yansımadığını, bunun için çıktı almanın zorunlu olduğunu, kendilerinin de kağıt ve yazıcı kartuş maliyetini karşılamak için bu durumdaki adaylardan 1'er YTL ücret aldıklarını dile getirdiler. Başvuru işlemleriyle ilgilenmeyen okulların yetkilileri ise kendilerine herhangi bir görevlendirme gelmediğini gerekçe göstererek şifre vermediklerini dile getirdi.

Samanyolu Haber



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,430 µs