JİTEM-PKK ortak eylem gerçekleştirdi' | " /> JİTEM-PKK ortak eylem gerçekleştirdi' | "/>

En Sıcak Konular

'JİTEM-PKK ortak eylem gerçekleştirdi'

3 Ocak 2009 10:14 tsi
'JİTEM-PKK ortak eylem gerçekleştirdi' Anter ve Aydın cinayetlerinin ardında JİTEM-PKK şüphesi...

Kürt Demokratlar Hareketi sözcüsü Ahmet Acar, 1990'lı yıllarda Kürt yazar Musa Anter ve HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ın öldürülmesinin ardında JİTEM olduğunu ileri sürüyor.

Ergenekon'un Kürt kanadı çözülmeden faili meçhullerin aydınlatılamayacağını anlatan Acar, "Anter, PKK için en büyük tehditlerden biriydi, çünkü fikirleri terör örgütünün eylemlerinden çok uzaktı. Ergenekon'un JİTEM kanadı da Doğu'da PKK ile işbirliği yapıyordu. Anter'in ortadan kaldırılması, iki grubun ortak eylemidir." diyor.

Kürt fikir adamı Musa Anter (72), aynı tarihlerde Ankara'da HEP kongresi olmasına ve davet edilmesine rağmen 16 Eylül 1992'de Kültür ve Sanat Festivali'ne katılmak üzere Diyarbakır'a gitmeyi tercih etti. 20 Eylül akşamı tanıdığı eski bir PKK'lı tarafından kaldığı otelden alındı. Ardından ölüm haberi geldi. Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın, 5 Temmuz 1991 tarihinde 24.00 sularında kendilerini polis olarak tanıtan ve üzerinde polis yelekleri olan bir grup tarafından ifadesi alınmak üzere evinden alındı. Cesedi 7 Temmuz 1991 tarihinde Ergani-Maden Yolu üzerinde bulundu, vücudunda 8 kurşun ve pek çok işkence izi vardı.

PKK itirafçısı Muhsin Gül'ün 22 Temmuz ve 16 Ağustos 1994 tarihlerinde Diyarbakır Cinayet Büro Amirliği'ne verdiği ifadelerde Vedat Aydın ve Musa Anter ölümünde 'Ahmet Demir' sahte kimliğini kullanan 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın parmağı olduğunu anlatıyor. Ona göre, cinayetler bizzat 'Yeşil' tarafından planlanıp uygulandı. Anter suikastında rol alan eski PKK itirafçısı ve JİTEM'ci Abdulkadir Aygan da suikastın JİTEM tarafından gerçekleştirildiğini söylüyor. Kürt Demokratlar Hareketi sözcüsü Ahmet Acar ise her iki cinayetin PKK ile JİTEM'in ortak eylemi olduğunu söylüyor: "Ergenekon'un JİTEM kanadı Doğu'da PKK ile işbirliği içindeydi. Anter köydeyken en çok PKK'lıların hışmına uğramıştır. Çünkü, dünya görüşü ve Kürt sorununun çözümü ile ilgili fikirleri PKK'nın eylem biçiminden uzaktı. Anter'in ortadan kaldırılması, ortak bir eylem biçimidir."

Ergenekon'un Kürt kanadı çözülmeden Doğu'daki faili meçhullerin aydınlatılamayacağını anlatıyor. Ergenekon'a tetikçilik yapan ve işbirliği içinde bulunan Kürtlerin, örgütün önemli bir ayağını oluşturduğu üzerinde ısrarla duruyor.


JİTEM, PKK'YA ADAM KAZANDIRDI

Ahmet Acar, bazı JİTEM subaylarının bölgede PKK'ya adam kazandırdığını da iddia ediyor: "Ortada müthiş bir rant vardı. Bu rant kapsamında PKK'ya adam kazandırılması JİTEM subaylarının bilgisi dahilinde olağan bir durumdu. Ergenekon, PKK'nın bitmesini asla istemiyor. Hatta PKK'ya adam göndereceği kuşkusuz. Bunu kendi bölgemizde çok gördük. Halkı provokasyonlarla PKK'nın kucağına attılar. Faili meçhullerin altına JİTEM'ci subaylarla birlikte imza atan Kürtler, şu anda da elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Bu kadar cinayete rağmen hiç kaygıları yok. Bu durum çözülmediği sürece Ergenekon'un çok büyük bir ayağı gizli kalacak ve buradaki olaylar aydınlanamayacak."

ERGENEKON'UN KÜRT KANADI FAAL

Kürt Demokratlar Hareketi Sözcüsü Ahmet Acar, Ergenekon'un Kürt ayağının halen faal olduğunu ancak yapılanmanın eylem stratejisini değiştirdiğini söylüyor. Bölgede meydana gelen bazı karakol baskınları, askeri araçların taranması, provokasyon ve bombalamaların bu yapılanmanın ürünü olduğunu anlatıyor. Acar'a göre DTP'nin Ergenekon'un bölgedeki faaliyetleri konusunda sessiz kalmasının nedeni, Abdullah Öcalan'ın, 'taraf olmayın' uyarısı.

Zaman



Bu haber 993 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,167 µs