ölüm kentinden kaçıyor | " /> ölüm kentinden kaçıyor | "/>

En Sıcak Konular

Yabancılar ölüm kentinden kaçıyor

3 Ocak 2009 09:26 tsi
Yabancılar ölüm kentinden kaçıyor Gazze’ye saldırıları aralıksız sürdüren İsrail, Batı Şeria’yı da kapalı bölge ilan etti. Türklerin de aralarında bulunduğu yabancılar bölgeden tahliye ediliyor.

GAZZE Şeridi’ndeki ağır bombardımanı aralıksız sürdüren İsrail ordusu, dün de savaş uçakları ve donanma gemilerinden, sabaha karşı 20 Hamas hedefini bombaladı. Hamas üyelerine ait 15 dolayında ev uçaklar tarafından atılan füzelerce vurulurken, bölgenin kuzeyindeki Cebaliye Mülteci kampı içindeki bir cami de ‘Hamas tarafından silah deposu olarak kullanıldığı’ iddiasıyla hedef alındı. Son saldırılarla, Cumartesi gününden beri süren bombardımanda ölü sayısı 420’ye yükseldi, 2100’den fazla Filistinlinin de yaralandığı belirtildi. Dün ölenler arasında üç çocuğun bulunduğu öğrenildi. Bu arada Birleşmiş Milletler ölenlerin en az 100’ünün sivil olduğunu çoğunluğunu da kadın ve çocukların oluşturduğunu duyurdu.

KARA HAREKATI SİNYALİ

GAZZE Şeridi’nde bir haftadır süren ağır İsrail bombardımanları nedeniyle Gazze’den çıkmak isteyen yabancılar da tahliye edilmeye başlandı. İsrail’in bu adımı Batı basını tarafından Gazze Şeridi’ne yönelik kara harekatının işareti olarak yorumlandı. İsrailli askeri yetkililer de, kara harekatı için bütün hazırlıkların tamanlandığını ve karar verildiği anda operasyonun başlayacağını belirttiler.

BATI ŞERİA KAPALI

HAMAS’IN, örgüt liderlerinden Nizar Reyyan’ın öldürülmesinin ardından dünü ‘öfke günü’ ilan etmesi üzerine alarma geçen İsrail ordusu, Batı Şeria’yı da kapalı bölge ilan etti. Bölgeden İsrail’e giriş çıkışlar 48 saatliğine yasaklandı. İsrail ayrıca, Doğu Kudüs’te de polis gücünü takviye etti ve 50 yaşından küçük erkeklerin Mescid-i Aksa’ya girişini yasakladı. Alınan güvenlik önlemlerine rağmen Cuma namazı sonrası Filistinlilerle İsrail askerleri arasında çatışma çıktı.

AB’DEN GAZZE ATAĞI

AVRUPA Birliği de Ortadoğu’da ateşkesin sağlanması için çaba gösteriyor. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy bölgeye gitmeye hazırlanırken, AP Milletvekili Gahler, Gazze’ye barış gücü gönderilmesini önerdi. Çek Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, AB’nin bölgeye göndereceği heyetin gezisine pazar günü başlayacağı, üç gün sürecek ziyaretler sırasında Mısır, İsrail, Filistin toprakları ve Ürdün’e gideceği belirtildi. FATİH#ER

Dimona tehdit altında

İngiliz Times gazetesi, Hamas’ın Gazze’den fırlattığı roketlerin İsrail’i her geçen gün daha fazla tedirgin ettiğini belirterek, askeri yetkililerin, İsrail’in nükleer savaş başlıklarını depoladığına inanılan Dimona nükleer santralının da Hamas’ın füze ve roketlerinin menziline girebileceğinden kaygı duymaya başladığına dikkat çekti.

Türk Kızılayı 7 gündür bombardıman altındaki Gazze’ye girerek, bölgeye yardım ulaştıran ilk ülke oldu. star gazetesi muhabiri Fatih Er de Kızılay ile birlikte İsrail sınırındaki Kerem Şalom kapısından Gazze’ye giren ilk gazeteciler arasında yer aldı.

Dünya Gazze için ayakta

İsrail’in Gazze’ye yönelik hava bombardımanına dünyadan tepki yağıyor. İsviçre, Ürdün, Hindistan, Tanzanya, Irak, Afganistan, Pakistan, Avubtralya, Endonezya, İran, Malezya, Rusya ve Filipinler’de İsrail’in saldırılarını protesto etmek amacıyla gösteriler düzenlendi. Endonezya’da düzenlenen gösterilere katılanlar, ellerindeki Endonezya ve Filistin bayraklarıyla tekbir getirdi. 10 binden fazla kişinin katıldığı gösterilerde üzerinde ‘Hedef: Tel Aviv, İsrail’ yazılı füze maketleri taşındı. Filipinler’de de, 400’den fazla kişinin öldüğü İsrail saldırıları protesto edildi.

Gazze’den tahliye başladı

İSRAİL’İN ağır bomdardımanı sonucu harabeye dönen Gazze’de aralarında yedi kişilik bir Türk ailenin de bulunduğu 400 kişinin tahliye işlemleri yapılıyor. Tahliye edilenlerin çoğunluğu Ruslardan oluşurken, Gazze’de halen 56 Türk vatandaşının olduğu belirtiliyor. Türkiye’ye gitmek üzere başvuruda bulunan Türk vatandaşı Işıl Zakkut, eşi ve 5 çocuğu, Erez kapısından tahliye edildi. Işıl Zakkut, ‘Ülkeme döneceğim. Özgürlüğüme kavuştuğum için mutluyum. Bir daha da buralara gelmek istemiyorum. Yeni bir hayat bizi bekliyor. İnşallah her şey iyi olur’ dedi. Zakkut ailesinin çocukları, Fuad (17), Eşref (16), Nur (15), Kerem (9) ve Muhammed de (7) Gazze’den çıktıklarında heyecanlarını gizleyemediler.

Star



Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,065 µs