cepten! | " /> cepten! | "/>

En Sıcak Konular

Artık ilaç paraları cepten!

3 Ocak 2009 09:13 tsi
Artık ilaç paraları cepten! Devlet 350 milyon TL Yeşil Kart borcu taktı, eczacılar ilacı kesti

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, hem Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hem de Maliye Bakanlığı ile imzalanmış olan sözleşmeleri feshetmeye karar verdiklerini açıkladı.

2 Şubat’tan itibaren ilaç ödemeleri sosyal güvence kapsamından çıkacak, ilaç paralarının cepten ödenmesi gündeme gelecek. Çolak, Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve SGK ile sorunların çözümü için birçok adım attıklarını söyleyerek , "Yeşil Kart ödemelerinde 2007’den devreden alacakların miktarı 350 Milyon TL Konsolide bütçe ve Yeşil Kart geri ödeme sürelerindeki bu gecikme ve ödemelerde yaşanan diğer sıkıntılarla eczaneler ticari riskin altına sokulmaktadır" dedi.

Çolak, taleplerini ise şöyle sıraladı: "Muayene ücretinin eczaneler aracılığıyla tahsili uygulamasının sonlandırılması, Türk Eczacıları Birliği’ne verilen sözleşme yapma yetkisinin mutlak olarak tanınması, 6197 sayılı yasa değişikliğine ilişkin yasa tasarısından eczacı-eczacı ortaklığının geri çekilmesi, avans uygulamasının hayata geçirilmemesi, yüzde 100 ödeme yapılması, kamu kurum ıskontoları yükünün eczacı üzerinden kaldırılması, eczanelerin 1’inci basamak sağlık kuruluşu olarak değerlendirilmesi, reçete dağıtım sisteminin devamı, hastanelerde eczacı istihdamı sağlanması, günübirlik tedavi uygulamasının kaldırılması ile reçete onay sisteminin kesintisiz ve verimli çalışmasının sağlanması gerekmektedir."

Memur ve Yeşil Kartlı ayakta tedavide 3-10 TL pay ödeyecek

2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi ile uygulamaya konan, memurlar ve diğer kamu görevlileri ile yeşil kartlılardan tedavi katılım payı alınması uygulamasıyla ilgili esaslar belirlendi. Buna göre, memurlar ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler ile yeşil kartlılar, ayakta tedavilerinde hekim ve diş hekimi muayenelerinde, protez, ortez ve tıbbi malzeme kullanımlarında ve yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde katkı payı ödeyecekler. Muayene katılım payı, ikinci basamak sağlık kurumlarında 3 TL, eğitim ve araştırma hastanelerinde 4 TL, üniversite hastanelerinde 6 TL, özel sağlık kurum ve kuruluşlarında ise 10 TL olarak uygulanacak. Birinci basamak resmi sağlık kuruluşlarında yapılan muayene ile aile hekimliği uygulamasına geçilen illerde aile hekimi muayenelerinden katılım payı alınmayacak. Acil poliklinik muayene ücreti de katılım payına dahil olacak.

Hürriyet



Bu haber 2,903 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,140 µs