En Sıcak Konular

Kaçak Filistinliler de tedirgin

2 Ocak 2009 22:35 tsi
Ülkelerine gitmeye çalışırken yakalanan ve Edirne'deki Tunca Yabancılar Barınmaevi'ne konulan Filistinliler tedirgin.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, sınırı yasa dışı yollardan geçerek Avrupa ülkelerine gitmeye çalışırken yakalanan ve Edirne'deki Tunca Yabancılar Barınmaevi'ne konulan Filistinlileri tedirgin ediyor.

Barınmaevinde kalanlardan Filistinli Kadir Mahyadin (31), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye 8 ay önce geldiğini ve 1 haftadır barınmaevinde kaldığını belirtti.

Son İsrail saldırısıyla ilgili bilgileri barınmaevindeki telefondan Gazze'yi arayarak öğrendiğini kaydeden Mahyadin, şöyle konuştu:

''Filistin'de halen savaş yaşanıyor. Son saldırılarda akrabalarımdan ölenler var. Babam, amcam ve kardeşim Gazze'de, hepsi 3 ay önceki saldırılarda öldü. Filistin'i seviyorum ama işsizlik, savaş var. Onun için ülkemden kaçıyorum. Türkiye güzel memleket,Müslümanız, kardeşiz. 5 gündür kamptayım, yaşantım rahat. Yakalandığımızda da polis iyi davrandı. Televizyondan İsrail saldırısını endişeyle izliyoruz. Türkiye devletinden yardım istiyoruz. Zaten her zaman yardımcı oluyor. Çünkü biz kardeşiz.''

Filistinli Abdül Muhammet de 2 yıldır İstanbul'da çalıştığını, İngiltere ve İspanya'daki arkadaşlarının yanına gitmeye çalışırken sınırda yakalandığını bildirdi.

Barınmaevine 6 gün önce getirildiğini ifade eden Muhammet, ''18 yaşımdayken annem ve kardeşim öldü. Bu yıl da amcam öldü. Barış istiyoruz, savaş istemiyoruz. Savaşı sevmiyorum. Filistin'de hiç yakınım kalmadı. Ailemden bir ben kaldım. Beni de 18 yaşında İran'a getirdiler ve kurtuldum. Televizyondan ülkemde yaşanan son olayları izliyorum. Ülkemde ölmekten korktuğum için ve iş olmadığı için kaçtım'' diye konuştu.

Rahmi Selim Aziz de 1,5 yıl önce Türkiye'ye geldiğini belirterek, ''Telefonla yakınlarıma ulaşamıyorum. Korkuyorum çünkü orada annem ve diğer yakınlarım var. Onlardan haber alamıyorum. İnşallah onlara bir şey olmamıştır. Her zaman yakınlarını düşünüyorum'' dedi.

Edirne'deki Tunca Yabancılar Barınmaevi'nde halen 267 kişi kalıyor. Bu kişilerden 60'ı erkek olmak üzere 62'sini Filistinliler oluşturuyor.

aa



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,261 µs