En Sıcak Konular

İsrail'e ambargo koyan belediye

2 Ocak 2009 22:21 tsi
Gazze'deki katliama tepki gösteren Antakya Belediye Başkanı Yeloğlu, ''İsrail ile hiçbir ticari ilişkiye girmeyeceğiz'' dedi.

Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, İsrail'in Filistin halkına yönelik yaptığı katliama tepki göstererek, ''İsrail ile hiçbir ticari ilişkiye girmeyeceğiz'' dedi.

Yeloğlu, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (HESOB) tarafından Ahmediye Camisi önünde düzenlenen ''İsrail'e kınama kepenk kapatma'' eylemine katıldı.

İsrail'in bölgede zulüm yaptığını ifade eden ve bu saldırıların ne ilk ne de son olacağına dikkati çeken Yeloğlu, ''Yapılan bu zulme ad koymakta zorlanıyorum. Gerek başkanlık görevim sırasında gerekse görevim bitiminde sivil yaşamında İsrail ile hiçbir şekilde ticari iş birliğine girmeyeceğim'' diye konuştu.

HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz de, vicdansızca ve Allah korkusu olmadan yapılan bu saldırılara göz yuman ABD ve diğer AB ülkelerini de eleştirdi.

Teksöz, dünyada meydana gelen benzeri oyunların hepsinin İslam ülkelerinde huzursuzluk yaratmak üzere planlandığını belirterek, ''ABD niçin İngiltere'yi, İsveç'i, Almanya'yı vurmuyor? Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Ne Mutlu Türküm diyene'' dedi.

Antakya Ayakkabıcılar Çarsısı esnafı eyleme destek vererek, kepenk kapattılar.

Eyleme, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Antakya Ayakkabıcılar Çarşısını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Gürbüz, bazı oda başkanları ve çevre esnafı katıldı.

Dörtyol ilçesi Payas beldesinde de saldırıları protesto etmek amacıyla Mescid-i Aksa Camisi'nde cuma namazının ardından bir araya gelen grup, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in fotoğrafını yaktı.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, yaptığı açıklamada, dünyanın gözleri önünde sergilenen vahşete insanlığın seyirci kaldığını kaydetti. Dil, din, ırk ayrımı yapılmadan herkesin tepkisini göstermesi gerektiğini ifade eden Altan, İsrail'i Gazze'ye yaptığı saldırılar nedeniyle kınadı.

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

aa



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,145 µs