En Sıcak Konular

Kendi firari ismi Türkiye'de!

2 Ocak 2009 20:55 tsi
Kendi firari ismi Türkiye'de!

Ergenekon'un firari sanığı Turhan Çömez'in ismi caddeye verildi. Bu kararı alan Anavatan'lı Başkan kendini böyle savundu:

BALIKESİR’in Manyas İlçesi’nde Ergenekon Operasyonu kapsamında şüpheli olarak aranırken yurt dışına kaçan Opr.Dr. Turhan Çömez’in adı, Manyas İlçesi'nde caddeye verildi.

Bu kararın belediye meclisi tarafından oy birliği ile alındığını söyleyen Anavatan'lı Belediye Başkanı Necmi Çetin, “Söylentilere kulağımı tıkadım. Ben eski kaymakamımızın adını, şehidimizin ismini de yeni caddelere verdim” dedi.

Ergenekon Operasyonu kapsamında şüpheli olarak aranırken yurt dışına kaçan AKP eski Balıkesir Milletvekili Opr.Dr.Turhan Çömez’in adı, milletvekilliği yaparken TOKİ evlerinin yapılmasındaki katkılarından ve hizmete soktuğu çim saha nedeniyle yeni yaptırılan caddeye verildi.

Belediye Meclisi’nin oy birliği ile aldığı kararın, Kaymakam ve valilik tarafından onaylandığını söyleyen Anavatan Partili Belediye Başkanı Necmi Çetin, “Ben ve belediye meclisi üyesi arkadaşlarımız, hizmet yapan kişileri unutmayız. Toplam 518 konuttan oluşan TOKİ evlerinin yapılmasında eski milletvekilimiz Turhan Çömez’in büyük yardımı ve katkısı oldu. Hizmete sokulan çim sahada yine o vardı. Bizim kendisini unutmamız olmaz. Biten TOKİ evlerinin olduğu mahalleye Atatürk Mahallesi ismi verdik. Yeni caddelerden birine Şehit Yüzbaşımız Hasan Ülker’in, ikincisine ilçemize büyük hizmet verdikten sonra Trabzon’un Akçaabat ilçesine atanan Kaymakamımız Erol Üzkan’ın, diğerine Fatih Sultan Mehmet’in adını verdik. Bir caddemize ise Opr.Dr. Turhan Çömez’in adını oy birliği ile verdik” dedi.

Kendileri için Turhan Çömez’in aranmasından daha ziyade verdiği hizmetlerin önemli olduğunu açıklayan Belediye Başkanı Necmi Çetin, kendilerine “Neden Turhan Çömez’in adını verdin” diye eleştirenlere kulağını kapatığını sözlerine ekledi.

Manyas Belediye Meclisi’nde 3 Anavatan Partili, 1 CHP’li ve 5 AKP’li üye bulunuyor.

radikal



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,002 µs