En Sıcak Konular

İran: Terörizm İsrail'in doğasında var

2 Ocak 2009 19:40 tsi
İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Rafsancani, ''Gazze'de yaşananlar İsrail, ABD, Avrupa, bazı Arap ve İslam ülkeleri için utanç verici" dedi.

İran Uzmanlar Meclisi ve Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı Ayetullah Ali Ekber Haşimi Rafsancani, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını'' kınadı.

İran Uzmanlar Meclisi ve Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı Ayetullah Ali Ekber Haşimi Rafsancani, ''İsrail'in masum ve savunmasız Filistinlilere yönelik saldırılarını'' kınayarak, İslam ülkelerinden, Filistin halkına ''askeri ve siyasi başta olmak üzere her türlü yardımı'' yapmalarını istedi.

Rafsancani, Tahran Üniversitesi bahçesinde verdiği cuma hutbesinde, ''Gazze Şeridi'nde yaşananların İsrail, ABD, Avrupa, bazı Arap ve İslam ülkeleri için utanç verici olduğunu'' söyledi.

''İsrail'in küçük bir alanda az sayıdaki bir topluluğu modern silahlarla dilediği gibi bombaladığını, masum ve savunmasız insanları öldürdüğünü'' anlatan Rafsancani, ''İsrail büyük yanlış yapıyor, ahmakça hareket ediyor. Siyonist rejimi destekleyen ABD ve Avrupa da yanlış yapıyor'' dedi.

Rafsancani, ''İsrail'in, terörizm üzerine kurulduğunu, terörizmin siyonist rejimin doğasında olduğunu ve bugün Gazze'de de bunların yaşandığını'' belirtti.

''Gazze'de yaşananlar çok acı olaylardır. Onlar için de yas tutuyoruz. Gazze'deki facia, Kerbela'dakinin bir örneğidir'' diyen Rafsancani, ''1,5 milyon Filistinli'yi muhasara eden ve büyük faciayla karşı karşıya bırakan siyonist düşmanların, İmam Hüseyin'in düşmanlarından geri kalır tarafı yok'' ifadesini kullandı.

İsrail'in Filistin direnişi karşısında başarısızlığa uğradığını anlatan Rafsancani, olası kara saldırısında Filistinlilerin kendilerini en iyi şekilde savunacaklarını ve mücadelenin sona ermeyeceğini kaydetti. Rafsancani, ''diğer Müslüman halklarla birlikte İran halkının da Filistinli kardeşlerine yardım için seferber olduğunu'' belirtti.

Muharrem ayı münasebetiyle Kerbela olayına değinen ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin yaşadıkları acılarla karşılaştıran Ayetullah Rafsancani, konuşmasının bazı bölümlerinde göz yaşını tutamadı.

dunyabulteni



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,702 µs